Au visat să ajungă ca James Bond! Spioni ruși exilați de Putin în Siberia după ce au petrecut la Moscova

,
1.5K 0

Peste 50 de spioni, proaspăt absolvenți ai Academiei FSB, au sărbătorit la Moscova trecerea cu bine a examenului de licență. Dar nu a fost deloc o petrecere demnă de niște agenți secreți. Aceștia și-au manifestat bucuria în plină stradă, la bordul unor Mercedes-uri G500, claxonînd, ieșind prin trapa mașinilor și strigînd la cei care le-au ieșit în cale.

Dacă adevăratul James Bond vede imaginile, va crede că este doar un film foarte slab despre spioni ratați. Acești tineri care se visau agenți secreți au chiulit probabil de la lecția despre discreție și despre ascunderea identității, pentru că, mai mult ca sigur, spionii adevărați nu gonesc prin oraș în SUV-uri negre cu muzica dată la maximum și cu pahare de șampanie în mână. Petrecăreții însă, nu s-au oprit aici: au imortalizat momentul prin fotografii și filmări, pe care s-au grăbit să le încarce pe rețelele de socializare.

Vestea despre manifestarea gălăgioasă a tinerilor agenți a ajuns și la urechile lui Vladimir Putin, și el fost spion KGB, care a lucrat sub acoperire în Germania de Est. Președintele a refuzat să comenteze evenimentele, dar șeful de la Kremlin a cerut pedepsirea imediată a spionilor care erau pregătiți să intre în Serviciile Secrete Federale de la Moscova.

Așa că absolvenții au fost obligați să renunțe la cariera de agenți secreți sau să accepte exilul în Siberia. Aproape toți au ales transferul în friguroasa Siberie, a anunțat site-ul Life.ru.

Serviciile Federale de Securitate au categorizat evenimentul ca “indecent și ostentativ” și chiar au pedepsit conducerea acadamiei prin concedieri sau retrogradări. Spionii veterani din Rusia care au văzut imaginile consideră că foștii studenți au dat dovadă de aroganță și chiar ar putea fi acuzați de trădare pentru că și-au dezvăluit identitatea.

Avînd sediul în Piața Lubyanska din centrul Moscovei, Serviciile Federale de Securitate îi învață pe care care le trec pragul, limbi străini, investigație, criptografie, contraspionaj, manevrarea armelor de foc, dar și diverse tehnici de luptă, pentru a-i transforma în agenți secreți extrem de bine instruiți.

Sursă: The Drive.

Comentati?

Your email address will not be published.