Oficial: Conceptul Mercedes F 015 Luxury in Motion debutează la CES 2015

Concept Mercedes F 015 Luxury in Motion
,
2.16K 0

După ce imaginile teaser au ținut atât fanii, cât și presa cu sufletul la gură, cei de la Mercedes-Benz au dezvăluit conceptul autonom F 015 Luxury in Motion la Las Vegas, Nevada, în cadrul ediției de anul acesta a Consumer Electronics Show.

UPDATE: După lansarea și prezentarea oficială în cadrul CES 2015, Mercedes-Benz a dezvăluit și specificațiile tehnice ale conceptului său autonom F 015 Luxury in Motion.

Prototipul măsoară 5.220 mm în lungime, 2.018 mm în lățime și 1.524 mm înălțime. Inginerii germani au fost mai mult decât generoși în ceea ce privește ampatamentul conceptului, acesta măsurând 3.610 mm.

Așa cum se poate observa și din imaginile publicate de Mercedes-Benz, s-a renunțat la montanții B, iar ușile vehiculului se deschid la unghi de 90 de grade, ceea ce permite accesul rapid și ușor în habitaclu.

În ceea ce privește motorizarea, prototipul autonom F 015 utilizează o versiune îmbunătățită a sistemului de propulsie introdus în 2011 de prototipul Mercedes-Benz F125!. Mai exact, un sistem hibrid hidrogen-electric, ce oferă o autonomie de până la 1.100 km.

Puterea este furnizată de cele două motoare electrice montate în spate, fiecare cu o putere de 100 kW și cuplu maxim cotat la 199 Nm. Aceste resurse sunt transmise ulterior către puntea spate, rezultând o putere totală de 200 kW (272 CP) și 398 Nm.

Cu aceste valori teoretice în fișa tehnică, Mercedes-Benz afirmă că prototipul F 015 Luxury in Motion atinge 100 km/h în 6.7 secunde și poate continua sprintul până la o viteză maximă setată electronic la 200 km/h. Mai mult decât atât, conceptul F 015 folosește baterii litiu-ion care pot fi alimentate prin inducție, oferind o autonomie de 200 km.

Prototipul a fost echipat cu rezervoare de 5.4 kg la o presiune de 700 de bari pentru a stoca hidrogenul folosit pentru generarea electricității.

Toată agitația din această dimineață de la CES 2015 s-a îndreptat către standul Mercedes-Benz, deoarece producătorul german de mașini de lux a dezvăluit noul său concept: prototipul autonom F 015 Luxury in Motion.

Conceptul F 015 Luxury in Motion a debutat la Las Vegas, după ce în ultimele săptămâni au fost date publicității câteva imagini teaser. La prima vedere, prototipul se aseamănă unei capsule lucioase cu formă aerodinamică ce beneficiază de un spațiu interior generos pentru ocupanți.

Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion

Conform Mercedes-Benz, prototipul oferă spațiul maxim la interior, dar și confort și lux la un alt nivel. De asemenea, vehiculul de cercetare este într-un continuu schimb de informații între sistemul propriu, pasageri și mediul exterior.

Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion

Din pozele date publicității de Mercedes-Benz putem observa că printre principalele trăsături ale conceptului se află și sistemul variabil de scaune. Această soluție oferă patru scaune care se rotesc și permit o configurație de tipul față-în-față.

În plus, conform declarațiilor celor de la Mercedes-Benz, toți pasagerii pot lucra, se pot relaxa sau comunica cât timp se află în mașină, fară grija condusului. Pentru a facilita accesul în mașina, scaunele acționate electric se rotesc cu 30 de grade spre exterior atunci când portierele sunt deschise.

World premiere of the Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion at the CES, Las Vegas 2015 Weltpremiere des Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion auf der CES, Las Vegas 2015

„Spațiul privat și timpul sunt cele mai importante trăsături de lux în secolul 21. Mașinile autonome produse de Mercedes-Benz oferă fix aceste caracteristici. O dată cu prototipul F 015 Luxury in Motion, revoluționarul concept de mobilitate devine tangibil pentru prima dată,” a explicat Dr. Dieter Zetsche, președinte Daimler AG și șeful Mercedes-Benz Cars.

World premiere of the Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion at the CES, Las Vegas 2015 Weltpremiere des Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion auf der CES, Las Vegas 2015

La interior, conceptul F 015 Luxury in Motion oferă o interfață formată din șase ecrane tactile integrate în panoul de bord, dar și în cele laterale și din spate. Așadar, pasagerii pot interacționa cu vehiculul cu ajutorul gesturilor, a mișcării ochilor sau prin simpla apăsare a ecranelor tactile.

La exterior, o caracteristică notabilă este perechea de LED-uri din față și din spate a căror culoare se schimbă în funcție de stilul de condus: alb – manual și albastru – autonom.

Deși cei de la Mercedes-Benz au spus că vehiculul este propulsat electric, nu a fost dezvăluită momentan nicio informație referitoare la specificațiile tehnice. Vă vom ține la curent cu mai multe detalii pe parcursul zilei de azi.

Pentru mai multe detalii referitoare la conceptul Mercedes F 015 Luxury in Motion, vă invităm să urmăriți cele două scurte prezentări video de mai jos:

Comentati?

Your email address will not be published.