Daimler demarează construcția celei de-a doua uzine de baterii ACCUMOTIVE

,
1.18K 0

Sucursala Daimler ACCUMOTIVE demarează construcția celei de-a doua uzine de baterii la Kamenz, în Germania. Centrul ar trebui să crească de patru ori capacitatea de producție și logistică, întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 80.000 mp.

Cu o investiție de aproximativ 500 de milioane de euro, centrul din Kamenz va fi una dintre cele mai mari și mai moderne uzine de baterii din Europa. Daimler investește în total un miliard de euro în producția globală de sisteme cu baterii.

Noua facilitate de producție este programată să înceapă să funcționeze la mijlocul anului 2018. Zona de aproximativ 20 de hectare este amplasată în imediata apropiere a uzinei de baterii deja existente în Kamenz, la aproximativ 50 de kilometri de Dresda. Odată cu ridicarea celui de-al doilea centru, zona de producție și logistică va crește de patru ori, până la aproape 80.000 de metri pătrați. ACCUMOTIVE va mări treptat și numărul de angajați în anii care urmează.  Forța de muncă se va dubla până la finele acestui deceniu.

Noua fabrică va fi construită ca o uzină carbon neutru. Centrele de producție vor fi alimentate de o unitate de cogenerare și de un sistem fotovoltaic, în combinație cu sisteme de stocare a energiei staționare. Module solare cu suprafața a două terenuri de fotbal vor fi instalate pe acoperișul noii clădiri de producție. Acest lucru echivalează cu o capacitate de 2 megawatti. Noua uzină pentru producția bateriilor va fi un etalon în cea de-a patra revoluție industrială, beneficiind de cele mai moderne facilități și tehnologii.

Pe viitor, Kamenz va produce baterii litiu-ion pentru toate vehiculele electrice de la Mercedes-Benz și smart – inclusiv pentru modelele plug-in hybrid , dar și pentru cele complet electrice. În plus, Kamenz va produce și baterii pentru unitățile de stocare a energiei staționare, dar și sisteme de 48 de volți. Sistemul de 48 de volți va fi integrat progresiv în diverse game de modele.

Comentati?

Your email address will not be published.