O nouă provocare: Mercedes-AMG GT S vs Porsche 911 Carrera

Mercedes-AMG GT S
,
1.82K 0

Așa e când ești debutant. Toți încearcă să te testeze, ca să vadă cât ești de bun înainte de a avea încredere în tine. Așa că acum a venit momentul în care Porsche 911 Carrera 4 GTS îi dă examen noii sportive de la Mercedes, AMG GT S.

Când a apărut Mercedes-AMG GT S în toamna anului trecut, mulți fani Porsche au spus: Dar seamănă atât de mult cu un 911. Ok, fanii Mercedes s-au împăcat cu părerea lor. Dar nu ar fi mai bine să le punem față în față ca să vedem care e mai tare? Ei bine, iată cursa:

Jurnaliștii de la revista Motorsport au fost cei care au aliniat la start un Mercedes-AMG GT S și un Porsche 911.

Porsche, cu un motor boxer de 3.8 litri cu 6 cilindri și 430 CP, care poate alerg de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde. Sunt cifre asemănătoare și pentru GT S-ul construit de AMG, din moment ce motorul său V8 biturbo cu 510 CP poate propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde. Pe hârtie, par asemănătoare. Dar cum vor fi pe circuit?

AMG GT S vs Porsche

Porsche, de un roșu strălucitor, începe bine cursa de-a lungul celor 400 de metri și preia conducere. Nu putem vorbi despre un avantaj în privința greutății, pentru că Porsche este doar cu 80 de kilograme mai ușor ca Mercedes-ul. Dar totul se schimbă atunci când intervine cuplul de 650 Nm al Mercedes-ului (doar 440 Nm pentru Porsche). Așadar, primul care a trecut linia de sosire a fost GT S-ul cu nuanțe solare.

După ce a pus pe fugă rivali ca Aston Martin Vantage, Lexus RC F și Porsceh 911 Carrera, rămâne o singură întrebare pentru Mercedes-AMG GT S: cine urmează? Nu că ne-ar deranja, dar poate data viitoare, AMG-ul își va alege un adversar pe măsură.

Citiți aici despre Duelul anului. Prima comparație Mercedes-AMG GT S vs Porsche 911 GTS

Comentati?

Your email address will not be published.