Video: Chris Harris despre noul Mercedes-Benz C 63 AMG

,
1.47K 0

Bănuiesc că toată lumea știe cine e Chris Harris și ce face el cel mai bine, așa că o combinație între el și noul Mercedes-Benz C 63 AMG ne lasă gura apă.

Adaugă în acest amestec circuitul Portimao din Portugalia și obții rețeta perfectă pentru a extrage tot ce e mai bun din noul AMG, în cel mai distractiv mod posibil.

Așa cum era de așteptat, clipul debutează cu un drift, un element care devine rapid laitmotivul întregului video. În definitiv, e vorba despre Chris Harris.

Apoi începe să vorbească despre noul C 63 AMG și cum vechiul model era o adevărată legendă, cu peste 40.000 de unități vândute în întreaga lume. Noua mașină rămâne fără motorul V8 aspirat, schimbându-l pe un V8 biturbo de patru litri, motor pe care-l știm și-l iubim deja pe AMG GT.

Nu vom intra în detalii chiar acum (vom avea parte de propriul nostru drive test cu mașina asta la începutul săptămânii viitoare), dar Chris este destul de mulțumit în privința puterii puse la dispoziție de noul motor M177 (poartă o denumire diferită față de motorul folosit la AMG GT, pentru că are o baie umedă a carterului în locul uneia uscate).

De fapt, el descrie mașina ca fiind „un animal”, ceea ce vorbește de la sine.

Laudă, de asemenea, amortizoarele adaptive și noua direcție asistată electric care, chiar nu i se pare la fel de echilibrată ca una hidraulică, tot reușește să fie cu un pas înainte față de cele cu care am fost obișnuiți la acest capitol în ultima perioadă.

Următorul la rând este diferențialul autoblocant, care vine în două versiuni: fie mecanic, fie electronic – ultimul fiind disponibil la modelul S. Mercedes-Benz C 63 AMG S primește și mai multă putere dintr-un motor V8 (510 CP în total), dar frânele carbon-ceramice sunt opționale în cadrul gamei.

Cutia de viteze pe care o folosește nu este o unitate cu dublu ambreiaj, dar Chris Harris spune că este la fel de rapidă în modul sport și la fel de plăcută în timpul unei rulări obișnuite ca și ca una cu dublu ambreiaj. De fapt, susține că C 63 AMG ar fi un GT excelent, cu scaune foarte confortabile și cifre decente de consum.

Cât despre dinamică, el vede C 63 AMG-ul mai degrabă ca pe un muscle car decât ca pe o mașină sport. Atunci când pune inevitabila întrebare „este mai bun ca BMW M3?”, ezită un pic să dea un răspuns direct, spunînd că ar trebui să le conducă pe ambele în același timp și în același loc. Totuși, consideră că sunt două vehicule foarte diferite și crede că cei mai mulți oameni ar înclina către Mercedes-Benz.

Concluzia lui este următoarea: nu-și imaginează că cineva va avea insomnii din cauza renunțării la motorul aspirat, din moment ce noul V8 este atât de grozav și nu schimbă cu nimic personalitatea mașinii. E drept, cu puțin ajutor din partea sistemului inteligent de evacuare, pe care Chris Harris îl disecă în amănunt.

 

Comentati?

Your email address will not be published.