Cea mai tare cursă din lume! Poate Mercedes AMG GT S să depășească un Corvette Z06?

,
1.64K 0

Acesta este visul devenit realitate al oricărui pasionat de mașini! Zece dintre cei mai tari bolizi ai lumii sunt aliniați la start, așteptînd doar un semn, pentru a porni într-o cursă cu adevărat epică. Mercedes-AMG GT S și C63 AMG se află printre participanți. Așa că, doamnelor și domnilor, plasați-vă pariurile!

Care dintre aceste supermașini este mai rapidă? Cu permisiunea dumneavoastră, am vrea, mai întâi, să vă prezentăm cocurenții din cursa organizată de către Motor Trend pe o pistă părăsită, din cadrul fostei baze militare de la El Toro.

drag race 3

Îndrăznim să începem cu favoritul nostru în această cursă, Mercedes-AMG GT S. Știm deja pe de rost detaliile tehnice ale inimii V8 de 4 litri care bate sub capota acestei mingi de foc. Eliberează 510 cai putere sălbatici de tot și un cuplu maxim de 650 Nm, alergînd de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. Toate acestea, și cu o mână de ajutor primită de la transmisia cu dublu ambreiaj.

Ați putea crede că lupta este nedreaptă, pentru că Chevrolette Corvette Z06 vine cu o transmisie manuală și cu un motor V8 de 6,2 litri, care dezvoltă nu mai puțin de 650 CP. Sunt cifre asemănătoare și pentru Cadillac CTS-V, doar că puterea ajunge numai până la 640 CP.

Bentley GT3-R se laudă cu un V8 biturbo și cu o putere cotată la 591 CP.

drag race 2Mai sunt șase mașini în această cursă, care nu au de gând să stea și să-i privească pe ceilalți făcîndu-și de cap pe circuit. Lexus RC F, Cadillac ATS-V Coupe, Mercedes-AMG C63 S, Porsche Cayman GT4, Volkswagen Golf R (cu doar 292 CP în contul neamțului) și Mazda MX-5 Miata (țineți-vă bine, că vine doar cu 155 CP!), le vor da bătăi de cap bolizilor din frunte.

Poate că vă întrebați ce caută Miata în această cursă. Ei bine, bănuim că editorii de la Motor Trend au un motiv întemeiat. Poate aveau o mașină în plus în parcare și s-au gândit să o folosească.

Așa că haideți să dăm drumul la cursă!

Nu avem de gând să vă stricăm surpriza de această data! Cine pornește ca din tun? Cine înghite praf în pluton? Și cel mai important, care dintre bolizi trece primul linia de sosire și care vine ultimul? Vedeți totul cu ochii dumneavoastră!

Comentati?

Your email address will not be published.