Noul Infiniti Q30 face abuz de piese Mercedes la interior

,
2.17K 0

În așteptarea debutului Q30 la salonul auto de la Frankfurt, prima fotografie a bordului a ajuns pe internet. Și pare să fie festivalul depozitului de piese Mercedes.

Infiniti-Q30-1Într-o modificare stranie a planning-ului corporatist, Infiniti pare să fi luat mâna de ajutor oferită de Mercedes mai în serios decât ne-am fi așteptat. Japonezii nu numai că au acceptat generoasa ofertă prin care li s-a propus preluarea plaformelor și motoarelor, dar practic au dat spargere la “banca de organe” a lui Daimler.

La baza primei mașini compacte din istoria Infiniti, regăsim platforma MFA pentru mașini compacte de la Mercedes. Da, aveți perfectă dreptate, aceeași structură modulară pe care este construită întreaga familie de modele compacte Mercedes-Benz, adică A-Class, B-Class, CLA și GLA. Dar poate că v-a scăpat un amănunt și anume faptul că noul Q30 copiază în mod ostentativ structura interioară de la Mercedes, totul de la butoanele de pe consola centrală sau comutatoarele geamurilor și până la panoul de bord, este preluat de la actuala generație A-Class. Până și volanul este identic. Evident, cu excepția logoului.

infiniti-q30Badge engineering în cea mai proastă versiune? Slavă Domnului, nu chiar. Cei de la Infiniti au decis să iasă cu fața curată și să aplice propriul limbaj de design la exterior. Noul hatchback compact Infiniti Q30 vine cu o înfățișare mai rotunjită, mai feminină, în comparație cu look-ul mai pătrățos, mai agresiv și mai musculos al Clasei A.

Sub capotă, vom regăsi versiuni modificate ale motoarelor turbo pe benzină și pe motorină, cu patru cilindri, de origine Mercedes. Puterea finală a motorului diesel de 2,1 litri rămâne însă secretă pentru moment, pentru că Mercedes ar putea decide să diferențieze un pic propriile compacte de noul Q30 și să le furnizeze celor de la Infiniti o versiune cu putere mai mică a unității cu 170 CP/177 CP.

Noului Q30 i se va alătura fratele crossover compact QX30 în 2016. Ambele modele vor fi construite la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie.

Comentati?

Your email address will not be published.