Mercedes-AMG Project ONE – Tehnologia din Formula 1 se mută în stradă

,
1.19K 0

Mercedes-AMG Project ONE va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt în 10 zile. Show car-ul supersport cu două locuri nu e nimic altceva decât transferul curajos al tehnologiei din Formula 1 pe șosele.

O veritabilă mașină de curse pe stradă va fi bestia cu peste 1000 de cai putere, care va atinge o viteză maximă de peste 350 km/h. Conceptul ultra-performant promite să aducă la pachet performanțe uluitoare, tipic circuitelor de curse, și eficiența specifică mașinilor cu propulsie hibridă. Până la urmă, Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport este echipa care a câștigat titlul mondial la Constructori trei ani la rând.

Mercedes a arătat deja trenul de rulare și, într-o serie de fotografii teaser, conturul profilului viitorului hypercar. Compania prezintă acum partea frontală a ceea ce pare să fie un vehicul de-a dreptul monstrous, cu o caroserie foarte joasă și proporții musculoase cu aripi masive care flanchează habitaclul.

Bestia Mercedes-AMG va fi propulsată de un motor turbo V6 de 1.6 litri, produs de uzina din Brackley, care se ocupă de construirea monoposturilor de Formula 1. În ajutorul acestuia vor veni patru motoare electrice, două montate pe puntea din față, unul integrat în turbocompresor, iar ultimul, dar nu cel din urmă, conectat la arborele cotit pentru a angrena roțile.

Doar 25 astfel de hypercar-uri Mercedes-AMG Project ONE vor fi vedea lumina zilei, cu un preț de aproximativ 2,5 milioane de dolari. Se pare că întreaga ediție limitată a fost deja vândută, viitorii posesori plătind avansul fără să fi văzut măcar vreo schiță a mașinii! Primii clienți își vor primi hyper-bestiile la mijlocul lui 2019.

Comentati?

Your email address will not be published.