Funcția DYNAMIC SELECT acum disponibilă pentru întreaga gamă compactă

,
2.7K 0

După apariția recentă a modelului A-Class facelift, Mercedes-Benz nu a pierdut vremea și a început să răspândească noile funcții ale sportivului, dar confortabilului hatchback și la celelalte mașini din gama compactă.

Nu e nevoie să verificați cifrele pentru a afla că gama compactă de la Mercedes-Benz este o poveste de succes – nici nu e nevoie să conduceți mașinile, o simplă privire este suficientă pentru a realiza că acestea reprezintă pachetul perfect pentru o grămadă de oameni. Compacte, dar și spațioase, sportive, dar și confortabile, A-Class, CLA, CLA Shooting Brake, B-Class și GLA vin cu o ofertă imposibil de refuzat.

Dar pentru că numerele sunt destul de utile pentru a sprijini o declarație, iată-le. Numai în luna iunie, gama compactă de la Mercedes a vândut 54.379 unități. Astfel în primele 6 luni ale lui 2015, Mercedes a vândut 269.527 modele compacte, cu 25,2% mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2014.

DYNAMIC SELECT pentru întreaga gamă

După implementarea reușită la noul A-Class, funcția DYNAMIC SELECT și reglarea adaptivă a amortizoarelor sunt acum disponibile în cadrul întregii game, ceea ce înseamnă că cifrele nu pot decât să crească pe viitor.

DYNAMIC SELECT permite șoferului să regleze anumite elemente ale vehiculului în doar câteva milisecunde, prin simpla apăsare a unui buton. Caracteristicile modificate de DYNAMIC SELECT sunt răspunsul motorului, transmisia, setările suspensiei, direcția și aerul condiționat.

Cele patru moduri de rulare, “Comfort”, “Sport”, “Eco” și “Individual” pot fi selectate cu ușurință prin intermediul comutatorului aflat în partea superioară a panoului de control. Pentru GLA, există și un mod adițional “Off-road”. Folosită în colaborare cu noua suspensie cu reglare adaptivă a amortizoarelor (disponibilă opțional pentru întreaga gamă compactă), DYNAMIC SELECT permite o arie și mai largă de setări, șoferul avînd posibilitatea de a modifica și caracteristicile amortizoarelor folosind comutatorul DYNAMIC CONTROL.

Fără nicio legătură directă, adăugarea opțiunii DYNAMIC SELECT va marca și trecerea la noua nomenclatură pentru gama compactă de la Mercedes-Benz, modelele pe benzină nu vor prezenta niciun indicativ, iar modelele diesel vor renunța la CDI în favoarea mai discretului “d”, vehiculele cu propulsie electrică vor primi, de asemenea, un discret “e”, în timp ce acelea pe gaz natural vor primi un “c”.

 

Comentati?

Your email address will not be published.