Misiune îndeplinită! Mercedes-Benz S 500 Intelligent Drive se retrage la muzeu

,
1.16K 0

Vehiculul de cercetare Mercedes-Benz S 500 INTELLIGENT DRIVE intră pentru totdeauna în istorie. Tocmai și-a găsit locul binemeritat în muzeul companiei, după ce a parcurs cu succes ruta urmată de Bertha Benz în 1886, dintre Mannheim și Pforzheim, în rulînd autonom.

Acum trei ani, la prima călătorie autonomă din istorie, limuzina alintată “Bertha” a fost cea care a demonstrat că mașinile autonome nu mai sunt de domeniul fantasticului, ci au devenit realitate. Cu acea călătorie istorică, ce a avut loc la 125 de ani după excursia Berthei Benz, S 500 INTELLIGENT DRIVE a mers pe urmele primului automobil din istorie. Acum, primește, în sfârșit, locul pe care îl merită: un podium de onoare în sala principală a Muzeului Mercedes-Benz de la Stuttgart. Limuzina va fi expusă acolo în perioda 26 iulie – 25 septembrie.

Mercedes-Benz S 500 Intelligent Drive

Gazdă a unor dotări inovatoare și controlată în exclusivitate prin intermediul calcualatoarelor, camerelor și senzorilor aflați la bord, vehiculul de cercetare Mercedes-Benz S 500 INTELLIGENT DRIVE a fost o avanpremieră a ceeea ce este astăi E-Class, cea mai avansată limuzină business construită vreodată, noul E-Class.

“Toate aceste tehnologii pentru interconectarea sistemelor de asistență de ultimă oră transformă noul E-Class în cea mai inteligentă limuzină din clasa sa”, explică Prof. Dr. Thomas Weber, membru în Consiliul de Administrație de la Daimler AG, responsabil cu Cercetarea și Dezvoltarea Automobilelor Mercedes-Benz.

Limuzina exclusivistă dotată cu DRIVE PILOT și Active Brake Assist, a fost certificată deja pentru rularea autonomă, dar încă nu poate opera complet independentă în trafic. Pentru a evita accidentele, cel aflat la volan trebuie să știe că senzorii sunt dependenții de condițiile meteo și că pot suferi defecțiuni în caz de ploaie sau ninsoare și trebuie să fie în permanență atent la drum.

Comentati?

Your email address will not be published.