Mercedes-Maybach S-Class Pullman – primele imagini şi informaţii oficiale

,
2.25K 0

Limuzina Mercedes-Maybach S-Class Pullman a fost prezentată în avanpremiera debutului oficial programat pentru Salonul Auto de la Geneva. Cel de-al cincilea membru al familiei S-Class este un omagiu adus ilustrului său strămoș, originalul Mercedes-Benz S600 Pullman din 1965.

Catalogat drept urmașul indirect al “răposatului” Maybach 62, noul S-Class Pullman se poziționează deasupra întregii game Mercedes-Benz. Noua navă amiral a brand-ului german este, în acelaşi timp, și al doilea model ce poartă sigla sub-brand-ului Maybach, lansat recent de Mercedes.

Bazat pe Mercedes-Maybach S-Class, noua limuzină alungită Pullman are 6.499 m în lungime, măsurînd cu un metru mai mult în comparaţie cu donatorul său de platformă. Ampatamentul a crescut şi el cu 1.053 mm, până la 4.418 mm, pentru o ofertă de spaţiu “king-size” dedicată locurilor din spate.

Mercedes-Maybach-Pullman-002

Clienții au de ales între o configurație cu patru locuri amplasate față în față dincolo de un geam despărțitor acționat electric, cu un monitor integrat de 18.5 inci, sau layout clasic de tip lounge, cu două fotolii somptuoase ale căror spătare pot fi rabatate individual pe o plajă de 43.5 grade. Interiorul este capitonat integral cu piele, de la scaune și portiere până la plafon, cadrele ușilor și consolele scaunelor. Trei cadrane analog montate în plafon îi țin pe pasageri la curent cu informaţiile esenţiale legare de viteză, oră și temperatura exterioară.

La debut, Mercedes-Maybach S-Class Pullman va fi disponibil exclusiv în versiunea S600. Motorul V12 bi-turbo de 6.0 litri, moștenit de la vărul mai scurt Mercedes-Maybach, dezvoltă 530 PS (523 bhp) și un cuplu de 830 Nm (613 lb-ft).

Mercedes-Maybach-Pullman-003

Primele comenzi vor fi onorate la începutul anului 2016. Prețurile oficiale rămân secrete, însă Mercedes-Benz sugerează un preț de pornire estimat la 500.000 de euro pentru modelul de bază și aproape un milion de euro pentru omologul său blindat.

Comentati?

Your email address will not be published.