Mercedes G-Class 2018 văzut de auto motor und sport: o caroserie cu totul nouă, cu 10 cm mai lată

,
2.08K 0

Mercedes va îmbunătăți dramatic legendarul Mercedes G-Class. Principala noutate este că noua caroserie este cu 10 cm mai lată. Lansarea este plănuită pentru 2017, iar revista auto motor und sport prezintă primele fotografii ale SUV-ului îmbrăcat într-un strat gros de camuflaj.

Legendarul Mercedes G-Class a fost actualizat anul trecut. Lansat în 1979, G-Class a fost supus anul trecut unei modernizări care i-a adus motoare noi și o suspensie revizuită, disponibilă opțional cu amortizare adaptivă.

În 2017, după 38 de ani, Mercedes va reconstrui din temelii caroseria, iar cea mai mare schimbare vizează lățimea acesteia, care va fi cu 10 cm mai mare, având, în final, 186 cm. Astfel, G-Class va asigura mai mult spațiu la interior și o poziție de condus mai confortabilă, grație spațiului mărit dintre volan și portiera șoferului. Cei 10 cm adăugați în lățime vor oferi și mai multă stabilitate pe drum, în mod special versiunilor AMG, care sunt deosebit de puternice.

Din primele fotografii spion, ne putem da seama de faptul că G-Class are o caroserie mai lată, pentru că mânerul ușii portbagajului este amplasat la o distanță semnificativ mai mare de roata de rezervă, față de cum este acum la actualul Mercedes G-Class.

Mercedes-G-Class-2018-1

Pentru a se deosebi de ML și de GL, designul pătrățos nu va suferi modificări. Neschimbate vor rămâne și farurile rotunde emblematice, forma angulară a caroseriei și ușa verticală a portbagajului.

Dar aerodinamica va fi una mai bună pentru a îmbunătăți consumul și pentru a reduce nivelul de zgomot.

Bara din spate va fi integrată mai bine în caroserie și nu va mai exista acea distanță între bară și caroserie. Bara din față va fi mai rafinată și mai aerodinamică, iar prizele de aer vor fi mai înguste. Nefiind la fel de masivă ca aceea de la actuala generație, bara din față va fi continuată mai cursiv de pasajele laterale ale roților.

În premieră, Mercedes G-Class nu va mai arăta ca un vehicul militar dar în orice caz nu va fi un SUV. G-Class va rămâne regele off-road-ului cu tracțiunea integrală permanentă cu reductor și trei diferențiale blocabile care pot fi activate în timpul deplasării.

Conform informațiilor noastre, cea de-a doua direcție vizată de modificări este reducerea greutății. Există zvonuri conform cărora trenul de rulare și caroseria vor fi construite din aluminiu, material care va permite reducerea greutății cu aproximativ 375 kg.

Nu există informații referitoare la motoare, dar ne așteptăm să regăsim sub capotă noua generație de motoare cu 6 cilindri în linie diesel și pe benzină care va debuta în 2017. Credem că versiunile de bază G-Class vor fi disponibile cu un motor pe benzină, de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie și cu 367 CP (Mercedes G 350), dar și cu un motor diesel de 3,0 litri cu 6 cilindri în linie și 258 CP (Mercedes G 350 d).

G 500 cu noul motor V8 biturbo de 4,0 litri va rămâne în gamă la fel ca și modelele de top G 63 AMG și G 65 AMG, dedicate bogaților Asiei.

Surpriza este că Mercedes va continua să ofere actuala serie 461 pentru scopuri militare, deoarece cererea din partea celor mai mari armate din lume este încă mare.

Noul G-Class civil va fi prezentat în prima jumătate a anului 2017, iar vânzările vor începe în toamna lui 2017 ca model 2018.

Dacă doriți să vedeți mai multe fotografii, puteți accesa auto-motor und-sport website.

Comentati?

Your email address will not be published.