Mercedes Clasa S W126 aniversează 40 de ani

,
2.45K 0

La ediția din 1979 a Salonului Auto de la Frankfurt, Mercedes lansa o nouă generație a modelului Clasa S și cunoscută sub codificarea Mercedes Clasa S W126. Această generație a intrat în istoria producătorului german ca fiind cea mai longevivă și, în același timp, cea mai vândută dintre toate generațiile modelului din clasa de lux.

Cu modelul Mercedes 600 (Seria W100) lansat în anul 1963, Mercedes a revenit în segmentul restrâns al producătorilor auto prestigioși. Acest model a fost dezvoltat totuși pentru o clientelă extrem de elitistă, iar, din acest motiv, producătorul german a fost nevoit să dezvolte un model nobil și elegant, dar, în același timp, accesibil pentru cei cu venituri peste medie.

În anul 1965, producătorul din Stuttgart introduce în gama sa modelul S (Seria W108) din clasa de lux, iar în 1972, lansează primul model care a purtat oficial denumirea de „S-Class” sau Clasa S (Sonderklasse), model cunoscut și cu numele de cod W116. Odată cu apariția crizei petroliere din 1973, producătorul german a demarat… CITEȘTE continuarea pe MotorClasic.ro >>>

Comentati?

Your email address will not be published.