Automobile Mercedes-Benz clasice restaurate de Brabus trăiesc a doua tinerețe

,
1.35K 0

Techno Classica tocmai a tras cortina peste cea de-a 28-a ediție a show-ului din Essen. Cu zeci de vehicule expuse la salonul mașinilor clasice, Mercedes-Benz a fost din nou în prim plan. Și cei de la Brabus au adus mașini în lumina reflectoarelor.

Dar ce caută Brabus la un salon al mașinilor clasice? Ei bine, compania de tuning nu numai că asigură mai multă putere celor mai noi modele de pe piață, dar și recondiționează mașini clasice.

Aceste automobile retro restaurate de Brabus nu vin însoțite de catralioane de cai putere, ci cu un clasic și cu aromă de nostalgie. Conform informațiilor primite de cei de la Top Gear, a fost nevoie de 4.000 de ore de muncă pentru a reîntineri mașinile expuse de companie la Essen. 4.000 de ore pentru a le face să arate noi, dar vechi.

Procedura de recodiționare începe cu dezasamblarea completă a mașinii originale. Toate piesele sunt verificate, inventariate și, la nevoie, înlocuite. Vopseaua este dată jos, iar caroseria este supusă unui tratament anti-coroziune. Procesul de revopsire se face cu o vopsea a cărei culoare este identică cu vopseaua originală.

Mercedes 300 SL Gullwing Brabus

În tot acest timp, într-un alt atelier se lucrează zi și noapte, pentru că tehnicienii restaurează motorul și componentele acestuia, dar și cutia de viteze, arborele cardanic și diferențialul. Brabus înlocuiește însă, sistemul de suspensie și frânele, pentru ca acestea să fie conform standardelor zilelor noastre.

Și interiorul este supus unei proceduri de transformare. Experții folosesc exact aceleași nuanțe și materiale ca la mașina originală: piele și inserții din lemn. Evident, după ce o dezmembrează total. Toate lucrările primesc o garanție de 2 ani, ca în cazul unor mașini noi.

Iar răspunsul la întrebarea care vă stă pe limbă este da: aceste automobile nu sunt doar exponate, ci sunt și de vânzare. V-a rămas gândul la vreuna dintre ele?

Comentati?

Your email address will not be published.