Dieselgate: Proprietarii de Mercedes-uri dau compania în judecată pe motiv de emisii

,
964 0

Scandalul Dieselgate face victime surprinzătoare. Deși autoritățile germane au declarat că Mercedes este în regulă, compania este acum luată la țintă de un proces referitor la aceeași problemă intentat de către propriii săi clienți.

Procesul intentat de către Hagens Berman Sobol Shapiro aduce în discuție testele independente care arată că nivelul emisiilor de dioxid de azot ale motoarelor diesel vândute de Mercedes în Statele Unite erau de la 4,5 și până la 30,8 ori mai mult peste limita admisă.

Compania de avocatură care îi reprezintă pe proprietarii de automobile Mercedes din nu mai puțin de 13 state americane a înaintat deja un uluitor dosar de 172 de pagini susținînd 43 de capete de acuzare care includ comportament neregulamentar, acuzații grave de la fraudă, violare a unor legi de protecție a consumatorilor aflate în vigoare în anumite state, reclamă mincinoasă, practici neloiale de comercializare și chiar încălcări de contracte.

Un amănunt care, cu siguranță, a atras atenția celor de la Daimler a fost acuzația conform căreia nu numai că motoarele diesel ale companiei sunt mai poluante decât ar trebui să fie, dar și că folosesc un dispozitiv de falsificare a valorii emisiilor de tipul celui folosit de conaționalii de la Volkswagen, în încercarea de a fenta testele de emisii din Statele Unite. Conform celor spuse de Hagens Berman Sobol Shapiro, acesta ar putea fi și motivul pentru rezultatele nefavorabile obținute în condiții reale de rulare.

Însă, contrar spuselor lui Hagens Berman Sobol Shapiro, un raport final făcut public de către autoritățile germane și de agenția de siguranță pe drumurile publice kBA, a ajuns la concluzia că Mercedes nu este o companie implicată în scandalul Dieselgate, Volkswagen fiind singurul producător auto care a folosit soft-ul de modificare a nivelului de emisii.

Mercedes a reacționat imediat la acuzațiile lui Hagens Berman, făcînd o declarație oficială prin intermediul CNBC: “Suntem de părere că această acțiune colectivă în instanță este nefondată. Poziția noastră rămâne neschimbată: Un dispozitiv care ar reduce inadmisibil emisiile nu este folosit la vehiculele Mercedes-Benz.”

Comentati?

Your email address will not be published.