Sir Stirling Moss revine pe circuit la Festivalul Vitezei de la Goodwood

,
1.29K 0

Salut, Goodwood! Te rog să faci cunoștință cu istoria! Spectatorii ediției de anul acesta a Festivalului Vitezei sunt privilegiați. Au șansa să vadă nu unu, ci șapte dintre mașinile de curse Mercedes-Benz 300 SLR, reunite pe circuit, la șase decenii de când Sir Stirling Moss a scris istorie la volanul unui asemenea bolid.

La 60 de ani de la triumful istoric din cursa de 1000 de mile, Sir Stirling Moss este invitatul de onoare al celei mai mari petreceri de grădină din lumea auto. Alături de el, vas ta copilotul său, Hans Herrmann. Festivalul Vitezei de la Goodwood sărbătorește aniversarea de 60 de ani de la cel mai de success sezon din istoria motorsportului Mercedes-Benz.

Sir Stirling Moss Goodwood

Mașinile legendare vor fi aduse pe pajiștea de la Goodwood de la Muzeul Mercedes-Benz, dar și de la muzeul auto din Mulhoue. Doar nouă astfel de vehicule au fost construite. Cele care au numerele de șasiu 1, 2, 4, 5, 7, 8 și 10 vor fi prezente la festival. Vehiculul cu numărul 4 este chiar Mercedes-ul 300 SLR care l-a ajutat pe Sir Stirling Moss să devină învingător în Mille Miglia în 1955. Pentru a comemora acest eveniment, mașina va purta numărul de concurs 722, exact ca în urmă cu 60 de ani, în cursa de 1000 de mile, în care au pornit pe 1 mai, la ora 7:22.

Sir Stirling Moss Goodwood

Acum Sir Stirling Moss și Hans Herrmann vor urca din nou la volan și vor readuce pe circuit mașina lor de curse din 1955.

Alți ambasadori ai brand-ului Mercedes-Benz, cum ar fi Klaus Ludwig, Jochen Mass, Sir Jackie Stewart și Susie Wolff vor fi oaspeții Festivalului de Viteză din 2015.

Cea de-a 22-a ediție a Festivalului va debut ape 25 iunie și se va încheia pe 28. Evenimentul va avea loc pe proprietatea Contelui de March și Kinrara de la Goodwood (Sussex, Anglia). Motto-ul acesui an este “Cu pedala la podea și fără frică”.

Sir Stirling Moss Goodwood

Organizatorii speră că festivalul care a fost organizat în premieră în 1993, va aduce la Goodwood peste 600 de vehicule exclusiviste și aproximativ 150 000 de vizitatori. Printre oaspeții de seamă se vor număra și cei de la Mercedes AMG Petronas. Așa că atât campionul mondial Lewis Hamilton, cât și vicecampionul mondial Nico Rosberg vor avea șansa de a se afla față-n față cu eroii unor vremuri apuse chiar înainte ca ei să se fi născut.

Comentati?

Your email address will not be published.