Mercedes-AMG GT3 în versiunea stradală a fost dezvăluit – noi fotografii spion

,
1.35K 0

Mercedes-AMG GT3 în versiunea de stradă a fost surprins din nou în straie de serie, testînd, pentru prima oară, pe drumurile publice.

Așa cum era de așteptat, denumirea de GT3 nu va fi folosită pentru versiunile de serie. O altă denumire va fi desemnată ca emblemă “GT3”, oficial înregistrată de către Porsche – care a câștigat și războiul pe cale legală cu Aston Martin, în privința aceluiași subiect.

Ațintindu-și privirea către Porsche 911 GT3, versiunea stradală Mercedes-AMG GT3 va fi cu 80-100 kg mai ușoară decât frații săi actuali, GT și GT S, totul grație materialelor exotice cum ar fi fibra de carbon. Modificările de design ar trebui să fie minime în comparație cu GT-ul standard. Aripi mai ample, un eleron solid în spate și o suspensie mai coborâtă vor fi toate incluse în pachetul aerodinamic modernizat.

Rezervele de putere sunt încă generoase pentru motorul V8 biturbo, programat să primească un plus de putere pentru o forță superioară. Chiar și așa, Mercedes nu va extrage peste 550 CP din unitatea de 4,4 litri, în comparație cu cei 510 CP care se regăsesc la GT S. Inginerii AMG sunt de părere că avantajul în privința greutății în fața versiunilor mai modeste este suficient să propulseze mașina în 3,6 secunde de la 0-100 km/h și până la o viteză maximă de 200 mph (320 km/h).

Mercedes-AMG-GT3-007

Surse din interior sugerează că motorul V8 ar putea ajunge până la 600 CP, deși aceasta este o cifră care nu și-ar putea face apariția înaintea modelului Black Series. Avînd în vedere că supercarul Mercedes-AMG GT a fost lansat în 2014, cel mai probabil o asemenea versiune ar putea intra în producție în 2019 ca model 2020. Până atunci, versiunea stradală Mercedes-AMG GT3 va rămâne cea mai puternică versiune din gama GT.

Versiunea de serie GT3 ar trebui să ajungă în showroom-urile Mercedes în 2016, versiunea de curse FIA GT3 a GT-ului fiind disponibilă din sezonul 2016.

Sursă: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.