Mașina regală – Un pilot pentru Prințul Albert de Monaco

Monaco
,
1.43K 0

Un șofer pentru Prințul Albert de Monaco, vă rugăm! Iată-l! Este un pilot profesionist care aleargă după primul său titlu mondial în Formula 1.

A fost, de fapt, o situație din care au profitat și prințul, și șoferul. Albert de Monaco a ajuns la timp la destinație, iar pilotul de Formula 1 Nico Robserg a reușit să parcurgă câțiva kilometri prin Monaco fără să fie nevoit să aștepte în blocaje rutiere, într-un oraș veșnic aglomerat, pentru că poliția a escortat mașina cu pasagerul prețios.

Și evident, nu putea folosi chiar orice mașină pentru Majestatea Sa. Așa că Nico Rosberg a ales exclusivistul Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, un automobil de 61 de ani fără centuri de siguranță, din simplul motiv pentru care acestea nu existau la acea vreme. Mașina are o singură oglindă exterioară: cea de pe partea șoferului.

“Aveți încredere în abilitățile mele de a conduce, pot să conduc eu?”, au fost primele întrebări puse de Nico. Neamțul își făcuse tema înainte de a urca la volanul mașinii clasice. Citise un manual întreg despre cum se conduce asemenea mașină.

Rosberg and Albert de Monaco (1)

Pilotul și Prințul au schimbat impresii despre ce înseamnă să fii părinte. Albert de Monaco are gemeni, iar fiica lui Nico va împlini un an la sfârșitul verii. Și pentru că cei doi vorbesc fluent engleză, franceză și germană, dialogul s-a desfășurat în toate cele trei limbi.

Odată ce plimbarea regală s-a încheiat, Nico a urcat în monopostul său de Formula 1.

Prințul și-a ales bine șoferul de ocazie: Nico Rosberg a câștigat de trei ori Marele Premiu al Statului Monaco. Dar de această dată, nu a mai avut același succes. Neamțul de 30 de ani a terminat abia pe poziția a șasea cursa furtunoasă. Odată ce cursa s-a încheiat, Nico a trecut la volanul mașinii sale pe care o conduce zilnic acasă, la Monaco: poate pare greu de crezut, dar vitezomanul conduce un smart electric.

Comentati?

Your email address will not be published.