LIVE@IAA: Un nou Mercedes electric confirmat de șeful departamentului tehnic

,
1.5K 0

Salonul auto de la Frankfurt a readus în prim plan ideea unui nou Mercedes electric. Șeful departamentului tehnic al companiei Dr. Thomas Weber a confirmat, pentru a doua oară, lansarea iminentă a unui rival pentru Tesla Model S.

Conform revistei Autocar, noul vehicul electric va fi dezvăluit anul viitor, Mercedes dînd astfel o replică rivalilor de la Porsche și Audi, care au fost în centrul atenției la IAA, conceptele Mission E și e-tron quattro, așteptate să intre în producția de serie în 2017 sau în 2018.

“Lucrăm la un vehicul electric foarte atrăgător, cu o autonomie între 400 și 500 de kilometri (248 și 310 de mile) grație bateriilor cu litiu cu o capacitate dublă de energie față de unitățile actuale”, explică Weber.

Pentru a adăuga și mai mult sens ideii că un nou vehicul Mercedes este mai aproape de realitate ca niciodată, Daimler a deschis recent două sucursale rezervate bateriilor pentru vehiculele electrice și pentru dezvoltarea și producția celulelor lor litiu ion. Conceptul electric dezvoltat pentru a rivaliza cu Tesla se va infiltra și printre modelele de clasă mică din cadrul gamei, așa că timpul și banii investiți de Mercedes ser vor amortiza pe parcursul acestui proiect prețios.

Tradiția Mercedes în ceea ce privește tehnologia vehiculelor electice datează de la începutul deceniului, compania creînd versiuni pe baterie, cu zero emisii, ale modelelor A-Class, B-Class, ale mini-mașinuței smart fortwo și chiar ale supercarului SLS AMG.

Comentati?

Your email address will not be published.