Lewis Hamilton se dă mare cu Mercedes-ul său G 63 AMG 6×6

,
1.41K 0

Lewis Hamilton ne-a arătat viitorul vehicul care se îndreaptă spre garajul său de vis, nimeni altul decât mamutul Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6.

Noua alegere pare un pic ciudată avînd în vedere… hmm, statura pilotului de numai 1,75 m. Cu siguranță, Lewis a avut mari bătăi de cap până a reușit să se urce la bordul dihaniei 6×6, iar lucrurile nu ar deveni mai ușoare nici dacă G 63 ar deveni responsabilitatea șoferului campionului din Formula 1.

Ceea ce face decizia lui Hamilton de a achiziționa un G 63 AMG 6×6 și mai interesantă este faptul că stocul pentru pick-up-ul opulent este, de fapt, epuizat. AMG construiește modelele G 63 6×6 doar în ediții limitate, așadar Lewis va fi probabil nevoit să primească una dintre unitățile puse deoparte pentru muzeul Mercedes sau pentru evenimente publicitare.

Pick-up-ul monstru este inspirat din similarul, dar infinit mai spartanul model dezvoltat special pentru armata australiană. Are 5867 mm lungime, 2111 mm lățime și 2209 mm înălțime și vine cu două roți în plus și o punte adițională. Puterea vine din același motor V8 twin-turbo de 5,5 litri cu 536 CP, folosit de fratele său mai mic și mai umil G63 AMG cu cinci uși. Tracțiunea este transmisă către cele toate șase roți prin intermediul unei cutii automate cu 7 trepte.

Cu un preț de pornire de peste 500.000 de euro, Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 a fost excepția care a confirmat regula. Care regulă? Cea care spune că ‘banii nu contează’.

 

Comentati?

Your email address will not be published.