Jumătate de secol între ei: Lewis Hamilton vs Sir Stirling Moss

,
1.34K 0

Sir Stirling Moss s-a luat la întrecere cu Lewis Hamilton, campionul mondial din Formula 1, pe circuitul de la Monza. Ambii s-au aflat la volanul legendarelor Săgeți Argintii, mașinile pe care lordul vitezei le conducea cu 50 de ani în urmă.

Există o diferență de jumătate de secol între cei doi și între mașinile lor, dar au atacat circuitul de la Monza, într-o cursă care a părut pusă la cale de o mașină a timpului. Este una dintre acele imagini care îți fac pielea de găină.

Dar n-a fost chiar așa pentru Sir Stirling Moss, care nu și-a ascuns niciodată sentimentele ostile față de Hamilton.

Lewis-Hamilton-and-Sir-Stirling-at-Monza-5

“Nu cred că Lewis este chiar așa de grozav”, a spus pilotul legendar, acum în vârstă de 85 de ani, considerat cel mai tare pilot din Formula 1 care nu a câștigat, însă, niciodată vreun titlu în Marele Circ.

“Știm că Sebastian Vettel este bun, știm că și Fernando Alonso este. Cât despre Lewis, el este mai puțin apreciat ca Jim Clark, dar este, cu siguranță, pe drumul cel bun”, a fost declarația lui Moss.

Cuvintele sale l-au întristat pe Hamilton, care deja a cucerit de două ori titlul mondial. Dar tânărul britanic respectă părerea seniorului și refuză să-i dea o replică. Liderul acestui nou sezon de Formula 1 este, însă, sprijinit de Stirling Moss în încercarea sa de a se încorona din nou campion mondial.

Lewis-Hamilton-and-Sir-Stirling-at-Monza-11

“Tind să cred că dacă ia titlul și anul acesta, va fi considerat la fel de bun ca Jim Clark, dar trebuie să fim foarte atenți aici. A deveni iar campion mondial este una, dar ce a făcut Jim Clark ca să ajungă acolo este alta. Este dificil să compari două ere atât de diferite.Ț

Moss nu prea crede nici în pasiunea lui Hamilton de a alerga în Formula 1. “Lui Lewis îi place mai mult muzica decât condusul.”

Moss și Hamilton au filmat la Monza un clip de prezentare pentru Mercedes-AMG PETRONAS.

Dublul campion mondial a fost nerăbdător să testeze mașinile generației lui Moss. În schimb, Moss a fost reticent în a încerca noile monoposturi și a recunoscut că ar fi complet derutat într-o mașină modern.

“Volanul are 32 de butoane și habar nu am ce face niciunul dintre ele”, a spus Stirling Moss pe drumul spre boxe.

Comentati?

Your email address will not be published.