Lansarea noului Mercedes-Benz GLC, confirmată pentru 17 iunie

,
2.2K 0

Versiunea de serie a noului Mercedes-Benz GLC va fi dezvăluită pe 17 iunie, în avanpremiera debutului public din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Toate pozele spion de până acum ne arată similitudinile stilistice evidente pe care noul GLC le împarte cu fratele său mai mare, recent lansatul GLE. Noul SUV urmărește să reproducă rețeta de succes a noului GLE, dar la o scară redusă. Așadar, liniile angulare, spartane chiar, ale vechiului GLK sunt înlocuite cu proporţii fine și un plafon extrem de abrupt.

Cunoscut sub numele de cod X253, noul Mercedes-Benz GLC va fi construit pornind de la actuala arhitectură modulară MRA preluată de la C-Class. Puntea față va fi împinsă spre faţă, noul GLC urmând să fie disponibil şi în versiune cu volan pe partea dreaptă, o premieră pentru un SUV Mercedes-Benz de talie medie. Ampatamentul mărit va aduce, de asemenea, un spațiu interior mult mai generos.

Gama de motorizări va fi o combinație între unități cu patru și şase cilindri, la care se adaugă o versiune „GLC350” plug-in hybrid care va fi disponibilă imediat după lansare. De fapt, versiunea eco va folosi acelasi grup motopropulsor lansat odată cu versiunea hibridă a noului C-Class, compusă dintr-un motor turbo de 2 litri şi 211 CP şi un motor electric de 60 kw, totul pentru o autonomie 100% electrică de 30 km.

Mercedes-Benz GLC va fi disponibil și în showroom-uri începând cu această toamnă. Varianta GLC Coupe, versiunea de producție a conceptului prezentat la Salonul Auto de la Shanghai de anul acesta, se va alătura gamei nu mai târziu de 2016.

Comentati?

Your email address will not be published.