Volvo ar putea arunca un V40 Polestar în lupta cu A 45 AMG

,
1.37K 0

Conform revistei britanice CAR, se pare că Volvo plănuiește o versiune mult mai interesantă a compactei sale V40, care ar trebui să rivalizeze cu mașini ca Mercedes-Benz A 45 AMG.

Când vine vorba despre mașini puternice, Volvo nu este tocmai primul brand care ne vine în minte. Au participat ei multă vreme la WTCC, deci nu sunt chiar străini de ceea ce înseamnă un vehicul rapid, dar ceea ce este și mai relevant în acest caz este perechea de modeleV60 și S60 Polestar.

Se pare că Polestar, compania specializată în construirea mașinilor albastre care fug de mănâncă pământul, lucrează la o versiune puternică a compactei V40*, despre care se spune că ar putea depăși cu ușurință 300 CP (în comparație cu vârful de gamă care are doar 242 CP). Mai mult ca sigur, V40 Polestar va fi disponibil cu tracțiune integrală, o informație care ar avea sens din moment ce acest sistem este deja disponibil pe platforma pe care este construită mașina.

Motorul va fi un turbo de 2.0 litri ce depășește borna de 300 CP, ceea ce înseamnă că va fi o unitate foarte solicitată, dar și foarte distractivă, dacă e să ne luăm după modelul AMG asemănător.

În orice caz, Volvo nu vrea să se îndepărteze prea mult de valorile sale de bază, așa că sunt foarte mici șansele ca Polestar să devină o divizie de putere permanentă pentru brand, așa cum AMG, M sau RS sunt pentru Mercedes-Benz, BMW sau Audi.

Dar să ne surprindă din când în când cu o versiune tare a modelelor lor obișnuite s-ar putea dovedi o strategie mai bună, în loc să vină cu o suprasaturație de modele sportive care l-ar putea face pe clientul loial să se întrebe când a luat-o Volvo razna.

Succesul modelelor ca Mercedes-Benz 45 AMG sau BMW M135i (sau M235i) este o demonstrație clară a faptului că oamenii vor mașini compacte, fâșnețe, rapide și distractive, care, la nevoie, se pot dovedi și un pic practice când trebuie să transporte mai mult de o persoană și ceva bagaje pe deasupra. Vă vom ține la curent cu acest proiect.

Sursă: revista CAR

 

*În fotografie este Volvo C30 Polestar Concept din 2011

Comentati?

Your email address will not be published.