Jay Leno își prezintă Mercedes-ul 300SL Gullwing Coupe

Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe
,
1.59K 0

Ne întoarcem în secția Mercedes-Benz a garajului lui Jay Leno, pentru că fostul realizator TV vrea să ne mai arate ceva. După ce expune la cameră fotografii din tinerețea lui Sir Stirling Moss și trofeul de campion mondial câștigat de Juan Manuel Fangio în 1951, trece la subiect: iată, în gloria sa roșie ca o acadea, Mercedes-Benz 300 SL Gullwing Coupe.

“Este probabil cel mai reprezentativ Mercedes dintre toate. Era McLaren F1 al acelor vremuri”, spune Jay Leno cu mândrie, lovind ușor în caroseria mașinii care a fost lansată acum mai bine de șase decenii, la Salonul Auto de la New York din 1954.

Jay Leno spune povestea frumuseții de un roșu… mai puțin strălucitor din garajul său. Practic a găsit mașina într-o groapă de gunoi din deșertul californian. Nu mai avea nici motor, nici transmisie, îi lipseau mai multe piese. Imediat s-a gândit la ea ca la o provocare. Așa că, la scurt timp după achiziție, experții au transformat-o în ceea ce el numește “o mașină fantastică la condus”.

300SL Gullwing Coupe

Jay Leno este al treilea proprietar al mașinii. Chiar dacă la un moment dat, a fost considerată o rablă bună de aruncat și chiar dacă, înainte de asta, fusese o mașină de curse, automobilul nu a fost niciodată lovit.

Proprietarul precedent o cumpărase în 1971 și a restaurase complet interiorul. Jay Leno intenționează să facă același lucru cu exteriorul.

Bomboana roșie pe roți revine la viață când Jay Leno o scoate din garaj. Cu un motor de 3.0 litri și 220 CP, coupe-ul a fost prima mașină de serie cu o injecție directă de combustibil, un sistem care a transformat-o într-un vehicul ultra modern la acea vreme. Dar vorbind de ultra modern, există ceva extrem de ciudat la ea, în zilele noastre: are două claxoane, un ceas mecanic care arată ora și când cheia nu este în contact și este complet lipsită de electronică!

Alergînd pe dealurile Hollywood-ului și prin suburbiile în care locuiesc numai vedete, totul în automobilul clasic german pare exact la locul lui. Elvis Presley, Sophia Loren și Frank Sinatra au avut și ei un 300SL Gullwing Coupe. Toate astea nu vor face decât să crească valoarea mașinii, despre care Jay Leno spune că va atinge, în curând, 1 milion de euro.

Chiar dacă automobilul a fost conceput în anii ’50, Leno susține că are o viteză modernă! “Este atât de aerodinamic, până și mânerele portierelor sunt cât se poate de plate. Nimic nu se opune vântului la această mașină.” Și aleargă cu 240 km/h, ceea ce era o super viteză în acele vremuri. Și ce vremuri…

Comentati?

Your email address will not be published.