Iohannis are mașină mai bună! Președintele Nigeriei are un Mercedes vechi

,
2.2K 0

Ți se oferă cinci limuzine Mercedes-Benz fără să ți se ceară vreun ban, dar refuzi? Oh, Doamne, ce fel de persoană ești? Poate că ești… președintele Nigeriei?

Statul plănuia să-i ofere președintelui Muhammadu Buhari cinci limuzine blindate Mercedes-Benz S600, dar acesta a respins planul. Mașinile ar fi costat aproximativ două milioane de euro, toate plătite din vistieria statului.

Președintele Buhari a aflat despre aceste intenții miercurea trecută, când Secretarul Permanent Nebolisa Emodi l-a pus la curent cu activitățile ministerelor.

Într-o țară cu probleme reale de corupție, refuzul președintelui vine ca un șoc. “E doar o irosire a resurselor”, a spus acesta, respingînd planul. Președintele Buhari consideră că mașinile pe care le-a moștenit de la fostul lider de stat, Goodluck Jonathan, sunt bune și pentru el. Acelea sunt tot vehicule Mercedes.

Se pare că președintele nostru are mașini mai bune. Klaus Iohannis se deplasează în țară la bordul unui Mercedes-Benz S 500 4Matic, cu un motor V8 bi-turbo de 4,7 litri, care dezvoltă 455 CP și 700 Nm. Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este de 4,8 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/h.

Pentru a afla totul despre mașina președintelui Iohannis, click aici!

Buhari a pierdut alegerile prezidențiale în 2003, 2007, dar și 2011. A câștigat însă, într-un final, în martie 2015, devenind primul lider al opoziției care să învingă un președinte în funcție.

Comentati?

Your email address will not be published.