Hypercar Mercedes-AMG cu tehnologie de F1 confirmat la Paris – prima schiță

,
1.38K 0

Hypercar-ul Mercedes-AMG este oficial! Spectaculosul coupe cu motorul montat central va împrumuta o mare parte din tehnologie din Formula 1, a anunțat șeful diviziei de dezvoltare Thomas Weber la evenimentul Noaptea Presei de la Paris.

“Sunt foarte bucuros să confirm oficial că următoarea apariție senzațională de la AMG este deja în dezvoltare. Vom crea un hibrid AMG ultra-performant care va prelua tehnologia de propulsie de la monoposturile de Formula 1 și o serie de companii AMG își vor uni forțele pentru a crea simultan cel mai performant și mai spectaculos vehicul AMG din toate timpurile. Unii l-ar putea numi chiar hypercar’’, a declarat Webber.

“Indiferent de cum îi spuneți, va arăta cu siguranță cum vom proiecta compania noastră în viitor cu o tehnologie de propulsie foarte eficientă și inteligentă. Bineînțeles, așa cum vă și așteptați de la noi, nu vom face niciun compromis în ceea ce privește emoția produsă de înfățișarea acestei mașini”, a încheiat Weber.

În August, am anunțat, bazându-ne pe informații furnizate de British Evo că un hypercar Mercedes-AMG era în plan. V-am împărtășit atunci vestea cu oarecare rețineri, dar acestea au dispărut total.

Anunțul oficial a fost însoțit de o schiță care arată configurația cu motorul amplasat central al primului hypercar Mercedes-AMG din istorie. Mercedes-AMG R50 va veni cu o structură din fibră de carbon în genul celor din Formula 1 și se va arunca cu toată viteza înainte pentru a concura cu cei mai buni dintre cei mai buni: LaFerrari, McLaren P1 și Aston Martin AM-RB 001.

Bestia hibrid va împrumuta tehnologia din Formula 1. Zvonurile vorbesc despre un motor turbo V6 de 1,6 litri de la monopostul F1 Mercedes-AMG. Două turbocompresoare ar trebui să dezvolte împreună o putere de aproximativ 900 CP. În plus, un motor electric ar trebui să asigure pachetul de mușchi cu suplimentul de forță , alături de un sistem SF de recuperare a energiei KERS. Puterea totală ar trebui să depășească 1.000 CP.

Hypercar-ul Mercedes-AMG va reprezenta rezultatul colaborării dintre compania AMG de la Affalterbach, Germania, și echipa care dezovltă sistemul de propulsie folosit în Formula 1, de la Brixworth, Northampton.

Comentati?

Your email address will not be published.