Furtună în Paradis: piloții Mercedes AMG Petronas se ceartă în public

Formula 1
,
1.26K 0

Nico Rosberg și Lewis Hamilton au pornit un veritabil război după Marele Premiu al Chinei. “Mi-ai compromise cursa!”, i-a spus neamțul britanicului, la scurt timp după ce s-a dat jos din mașină. “Nu e treaba mea să am grijă de cursa lui Nico”, a fost replica dură a campionului mondial.

Mercedes AMG Petronas trebui să resolve problema în spatele ușilor închise și trebuie să o facă rapid, pentru că piloții lor se ceartă în public. Nico Rosberg a spus tot ce avea de spus în timpul conferinței de după cursa din China.

Nico vs Hamilton 3

“Este intersant să aud asta de la tine, Lewis, că te-ai gândit numai la tine. Acest lucru mi-a compromise mie cursa, pentru că tu mergai mai încet decât ar fi trebuit la începutul stinturilor, ceea ce înseamnă că Sebastian Vettel se apropia foarte mult de mine și asta îi dădea șansa unei opriri mai devreme și șansa să încerce să mă depășească. Și a trebuit să am grijă să nu facă asta.”

“În consecință, am pierdut o grămadă de timp, pentru că am fost nevoit să-l blochez, iar anvelopele mele erau foarte uzate în finalul cursei, pentru că stintul meu a fost mult mai lung. Sunt tare nemulțumit în legătură cu asta.”

– Lewis, a vrea să răspunzi? a întrebat reporterul.

– Nu prea! Nu e treaba mea să am grijă de cursa lui Nico. Treaba mea este să controlez mașina și să o aduc înapoi la boxe întreagă și cât de repede se poate. Și asta am și făcut. Dacă Nico voia să mă depășească, n-avea decât să încerce. Dar n-a încercat.

Ritmul lui Hamilton i-a făcut pe cei de la Mercedes AMG PEtronas să schimbe strategia și să-l cheme pe Nico Rosberg primul la boxe pentru cel de-al doilea schimb.

“Hamilton merge foarte încet. Spuneți-i să meargă mai repede. Dacă mă duc mai aproape, îmi distrug anvelopele, cum s-a întâmplat și cu primul set. Asta e problema”, Nico i-a transmis echipei sale prin radio, în timp ce Sebastian Vettel de la Ferrari îi sufla în ceafă.

“Ok, Lewis, mergi un pic mai repede”, a fost reacția imediată a echipei.

La scurt timp după ce a părăsit circuitul, Nico Rosberg a continuat lupta pe Facebook. El le-a răspuns fanilor care i-au pus întrebări pe profilul său.

– De ce u l-ai atacat pe Lewis, dacă el mergea prea încet?

– Poate că este dificil de înțeles din afară. Am încercat să-l atac în timpul primului stint, dar, pur și simplu, nu a mers, tot ce am făcut a fost să-mi distrug cauciucurile.

Rosberg este de părere că relația sa tensionată cu propriul coechipier se bazează doar pe critici constructive.

“Lewis obținuse pole position și a controlat cursa de la început până la sfârșit. Nu mai e nimic de spus. Nu e nevoie să ne certăm”, a spus Niki Lauda, președinte de onoare la Mercedes. “E adevărat că Hamilton a fost egoist. Amândoi sunt niște nemernici egoiști și doar așa poți câștiga titlul. Nico este la fel de obraznic ca Lewis dacă are ocazia. Nu vă faceți griji”, a adăugat Lauda.

Dar se pare că în cadrul echipei, sunt motive de îngrijorare.

Toto Wolff, șeful departamentului de motorsport de la Mercedes AMG Petronas, a oferit și el o explicație, dar una mai puțin spectaculoasă față de cea dată de Niki Lauda: “Am avut o ședință bună. A fost pozitivă. Nu există nicio animozitate. A fost bine că Nico s-a plâns și a fost eficient ca Nico să încetinească. Lewis era în frunte, el conducea cursa.”

Animozitate sau nu, vorbim aici despre rivalitate împinsă la maximum și este fantastic pentru spectacolul din Formula 1. Ne vedem săptămâna viitoare în Bahrein!

 

Comentati?

Your email address will not be published.