EVO face ce toți ne-am dori: duce un C 63 S și un M3 pe circuit

,
3.18K 0

Acest gen de curse sunt cele care le provoacă vise ude puștilor: două dintre cele mai reprezentative limuzine sportive din Germania – Mercedes-AMG C 63 S și BMW M3 – luptînd de la egal la egal pe circuit.

Există mașini mai rapide și mai potente ca astea pe lume, dar acestea două au ajuns cumva printre cele care provoacă cele mai aprinse discuții între fanii celor două mărci. Și, cu siguranță, sunt două mărci cărora nu le lipsesc fanii…

Cei de la EVO au decis să încerce să decidă rezultatul odată pentru totdeauna, așa că au scos cele două mașini pe circuit și, după inevitabilele derapaje, au dat mașinile pe mâinile versiunii lor de pilot de curse îmblânzit, care nu a întârziat să dea ture de circuit ca să afle care e mai rapidă.

Voi păstra suspansul pentru încă puțin timp și o să-ți recomand să citești alte materiale despre acest subiect pe care le poți găsi aici și aici.

Sau te voi scuti de munca în plus și-ți voi spunecă Mercedes-AMG C 63 S conduce cu doi la zero. Ar fi momentul ca BMW M3 să se răzbune puțin, dar cum ar putea face asta împotriva unei mașini care este cu 80 CP mai puternică și care arată la fel de bine ca noul C 63 S?

Ei bine, asta nu va face decât să-ți arate că nu ar treubi să crezi tot ce-ți spun jurnaliștii auto – aceleași mașini și rezultate diferite, iar singura variabilă din ecuație fiind reprezentată de oamenii care le testează.

Cei de la EVO încearcă să fie cât se poate de analitici, așa că, pur și simplu, duc mașinile pe circuit și le cronometrează pe ambele. Nu e nimic subiectiv în asta. Dar nu e nici literă de lege. Dacă-ți place o mașină, ai putea fi tentat să o conducei un pic mai rapid. La fel, dacă ești mai obișnuit cu una dintre mașini, ai putea să o conduceți un pic mai rapid, să o forțezi un pic mai mult și rezultatul să fie un pic denaturat.

Tipii de la EVO spun că BMW M3 este mai ușor și mai agil și se descurcă mai bine cu sarcinile în viraje, așa că prezintă o supravirare mai mică. În cele din urmă, diferența dintre cele două este de 0,7 secunde, fiind atât de mică încât ar putea avea la bază o eroare umană. În orice caz, ambele sunt, fără îndoială, mașini grozave, iar alegerea dintre cele două este, de cele mai multe ori, o chestiune de preferințe personale, dar trebuie să menționăm că scorul este acum de 2-1.

Comentati?

Your email address will not be published.