Daimler negociază preluarea unei părți din MV Agusta
, / 942 0
MV Agusta în vizorul Daimler

Daimler negociază preluarea unei părți din MV Agusta

SHARE
Home Stiri auto Industrie Daimler negociază preluarea unei părți din MV Agusta

Conform unei surse din Italia, producătorul german de autoturisme și camioane, Daimler AG, intenționează să preia o parte din MV Agusta, un nume cu greutate în industrie.

Aceeași sursă a mai spus că nu s-a ajuns încă la o înțelegere, dar conform zvonurilor, Daimler ar putea cumpăra participații de 20-25%, un procent ce ar ajuta compania să se extindă în afara granițelor Italiei, printr-un plan de investiții. MV Agusta este în căutarea unui parteneriat industrial și nu a unui investitor financiar, pentru ca producătorul de motociclete să se extindă și în afara granițelor Italiei.

Ziarul german Seuddeutsche Zeitung, care citează surse financiare din Milano, a scris în ediția de marți, 21 octombrie, că Daimler negociază preluarea a 25% din MV Agusta pentru 30 de milioane de euro. Mai mult decât atât, s-a menționat faptul că un parteneriat ar putea fi semnat chiar săptămâna viitoare.

2014-MV-Agusta-F3-800-Wallpapers

Audi a cumpărat în 2012 rivalul Ducati de la fondul de investiții italian Investindustrial. În același timp, Daimler a infirmat toate zvonurile din media care spuneau că Daimler ar fi fost interesat de asemenea și de preluarea lui Ducati.

MV Agusta, o companie deținută de familia Castiglioni, a menționat anul trecut că este interesat de găsirea unor fonduri pentru un plan ambițios de expansiune, care include printre obiective și listarea sa la bursă. Pentru a atinge acest obiectiv pe termen lung, a fost angajat un fost CEO al Băncii Generali, pentru a ajuta la realizarea planurilor sale și, cine știe, poate o posibilă listare la bursă, lucru destul de greu de realizat din cauza volatilității pieței de capital.

Până în 1970, MV Agusta a câștigat 75 titluri mondiale la constructori și la piloți. În ultimii 15 ani, brandul a fost vândut de mai multe ori: către Cagiva în 1999; către Proton, care deținea și Lotus în 2004; către Harley Davidson în 2008: și apoi către Claudio Castiglioni, arhitectul renașterii lui Ducati în 2010. Castiglioni a murit anul trecut, dar nu înainte de a apuca să schițeze un plan de revigorare a acestui brand celebru. În prezent, MV Agusta este deținută de familia sa.  

Comentati?

Your email address will not be published.