Daimler negociază preluarea unei părți din MV Agusta

MV Agusta în vizorul Daimler
,
1.53K 0

Conform unei surse din Italia, producătorul german de autoturisme și camioane, Daimler AG, intenționează să preia o parte din MV Agusta, un nume cu greutate în industrie.

Aceeași sursă a mai spus că nu s-a ajuns încă la o înțelegere, dar conform zvonurilor, Daimler ar putea cumpăra participații de 20-25%, un procent ce ar ajuta compania să se extindă în afara granițelor Italiei, printr-un plan de investiții. MV Agusta este în căutarea unui parteneriat industrial și nu a unui investitor financiar, pentru ca producătorul de motociclete să se extindă și în afara granițelor Italiei.

Ziarul german Seuddeutsche Zeitung, care citează surse financiare din Milano, a scris în ediția de marți, 21 octombrie, că Daimler negociază preluarea a 25% din MV Agusta pentru 30 de milioane de euro. Mai mult decât atât, s-a menționat faptul că un parteneriat ar putea fi semnat chiar săptămâna viitoare.

2014-MV-Agusta-F3-800-Wallpapers

Audi a cumpărat în 2012 rivalul Ducati de la fondul de investiții italian Investindustrial. În același timp, Daimler a infirmat toate zvonurile din media care spuneau că Daimler ar fi fost interesat de asemenea și de preluarea lui Ducati.

MV Agusta, o companie deținută de familia Castiglioni, a menționat anul trecut că este interesat de găsirea unor fonduri pentru un plan ambițios de expansiune, care include printre obiective și listarea sa la bursă. Pentru a atinge acest obiectiv pe termen lung, a fost angajat un fost CEO al Băncii Generali, pentru a ajuta la realizarea planurilor sale și, cine știe, poate o posibilă listare la bursă, lucru destul de greu de realizat din cauza volatilității pieței de capital.

Până în 1970, MV Agusta a câștigat 75 titluri mondiale la constructori și la piloți. În ultimii 15 ani, brandul a fost vândut de mai multe ori: către Cagiva în 1999; către Proton, care deținea și Lotus în 2004; către Harley Davidson în 2008: și apoi către Claudio Castiglioni, arhitectul renașterii lui Ducati în 2010. Castiglioni a murit anul trecut, dar nu înainte de a apuca să schițeze un plan de revigorare a acestui brand celebru. În prezent, MV Agusta este deținută de familia sa.  

Comentati?

Your email address will not be published.