Daimler extinde fabrica de componente auto de la Cugir

,
1.26K 0

Star Transmission, filiala a grupului Daimler, extinde fabrica de la Cugir cu o noua unitate de productie de roti planetare pentru cutia automata 9G-Tronic. Aceasta are o suprafata de 11.000 mp, fiind rezultatul unei investitii de 36 de milioane de euro.

Cutia de viteze automata este produsa la Sebes, unde concernul german a investit, la inceputul lui 2016, 300 de milioane de euro si a angajat 500 de persoane. In cadrul strategiei de crestere sustenabila a Grupului, investitiile finalizate in acest an la Cugir au vizat si calificarea personalului in fabricile din Germania, dar si implementarea de tehnologii de ultima generatie. Un exemplu e aparatura care monitorizeaza zgomotul produs de roata planetara in cutia de viteza.

Investitia actuala de la Cugir presupune o crestere in mai multe etape a capacitatii de productie a rotilor planetare. Ea urmeaza investitiei de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat constructia, in cadrul aceleiasi baze, a unei noi hale de productie. Star Transmission a devenit, ulterior investitiei din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de inalta presiune destinate motoarelor pe benzina.

Grupul Daimler deruleaza, prin cele doua filiale din Romania, Star Transmission (Cugir) si Star Assembly (Sebes), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabila a celor doua comunitati, oferind locuri de munca pentru cei peste 2600 de angajati.

Star Transmission, o unitate de productie strategica pentru Grupul Daimler, a luat nastere in 2001, ca rezultat al unui joint-venture romano-german, capitalizand experienta locala de doua secole in prelucrarea metalelor si expertiza concernului german, unul din liderii pietei mondiale de masini premium si vehicule comerciale. In 2013, Daimler devine actionar unic al Star Transmission Cugir si deschide o baza de montaj, Star Assembly Sebes, consolidandu-si pozitia si devenind astfel una din cele mai importante investitii straine in Romania.

Comentati?

Your email address will not be published.