Cum să alegi camioane și tiruri pentru o afacere de transport. 4 lucruri la care să fii atent

,
5.24K 1

Flota de vehicule a unei companii de transporturi poate face cu adevărat diferența între succesul și eșecul acesteia pe termen lung. Calitatea tirurilor și camioanelor folosite pentru transportul mărfurilor este extrem de importantă pentru a putea lucra rapid și eficient, dar și pentru a reduce costurile operaționale ale unei afaceri care operează în industria de transporturi.

Fie că e vorba de consumul de carburant, siguranța pe drum sau frecvența defecțiunilor, toate pot avea un impact puternic asupra profitabilității unei companii de transporturi. Avariile și defecțiunile dese pot fi un izvor nesfârșit de probleme, în special în ceea ce privește respectarea termenelor stabilite.

Dacă un tir pierde ore pe marginea drumului, așteptând o masina dejantat camioane sau un aparat dejantat camioane, asta se va traduce în timp și bani pierduți, atât pentru transportator, cât și pentru clientul său. Mai mult, o întârziere prea mare poate duce chiar la depășirea termenului de predare al mărfurilor, lucru care poate implica chiar pierderea unui client important.

Tocmai de aceea, e important ca atunci când achiziționezi tirurile sau camioanele cu care vei lucra, să fii foarte atent și precaut și să alegi vehicule performante și eficiente, de la branduri recunoscute pentru calitatea vehiculelor produse. În caz contrar, te vei găsi deseori în situația de a pierde timp și bani pe reparații, vehiculele tale petrecând mai mult timp pe un elevator auto decât pe traseu. Din acest motiv, e important să lucrezi întotdeauna cu branduri cunoscute, cu o reputație bine stabilită pe piață și să alegi vehiculele în funcție de necesitățile afacerii tale.

Iată 4 aspecte la care ar trebui să fii atent când faci selecția finală:

Prețul și calitatea
Ca în orice altă afacere, bugetul de care dispui poate influența foarte mult deciziile tale de achiziție. Tocmai de aceea, e foarte important să îți stabilești de la bun început prioritățile și să analizezi atent nevoile companiei tale. Chiar dacă ai putea fi tentat să accepți oferta cu cel mai redus preț, nu trebuie să pierzi din vedere că o calitate redusă a vehiculelor te poate costa foarte mult pe termen lung, acestea fiind mult mai predispuse la defecțiuni, având performanțe mai reduse și, de cele mai multe ori, un consum ridicat de carburant. În schimb, ar putea fi o idee mai bună să achiziționezi mai puține vehicule decât plănuiai inițial, urmând să îți mărești flota și pe parcurs, pe măsură ce afacerea ta se dezvoltă.

Capacitatea de transport
Acesta e un aspect foarte important, pe care nu ar trebui să-l pierzi din vedere atunci când faci selecția finală. Capacitatea vehiculelor tale trebuie să fie adaptată la specificul și natura activității de zi cu zi și nu invers. Ultimul lucru pe care îl vrei este să achiziționezi vehicule supradimensionate pentru transporturile tale; vei ajunge să cheltuiești mai mult decât ai preconizat pe carburant, iar asta îți poate afecta serios profiturile. În schimb, ar trebui să calculezi volumul mediu al transporturilor pe care le vei opera și să decizi mărimea și capacitatea camioanelor în funcție de acest factor.

Consumul de carburant
Nu toate camioanele sau tirurile au același consum de carburant, chiar dacă au aceeași capacitate. Mai mult, uneori ai putea fi tentat să alegi un vehicul cu un consum mai ridicat, doar pentru că este dotat cu anumite funcții suplimentare. Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că banii pe care îi vei cheltui lunar pentru combustibil vor avea o influență radicală asupra profiturilor companiei, așa că este foarte important să găsești un echilibru între performanțele sau capacitatea vehicului și consumul său de carburant. Astfel, vei putea lucra cu margini mai mari de profit, iar afacerea ta se va dezvolta mult mai ușor și mai rapid.

 Siguranța pe traseu și rezistența la defecțiuni
Când vine vorba de siguranța pe drum, există diferențe foarte mari între vehiculele de mare tonaj. Nu toate au același grad de stabilitate și nu toate sunt la fel de bine protejate de defecțiuni. Ori acestea sunt aspecte foarte importante pe care nu ar trebui să le pierzi din vedere. Vehiculele tale trebuie să fie rezistente la intemperii și să se defecteze cât mai rar, altfel vei fi nevoit să pierzi atât timp, cât și bani pentru reparații și intervenții. În plus, e foarte important ca acestea să fie foarte stabile pe drum, indiferent de vremea de afară. Un camion răsturnat pe traseu este un dezastru pentru orice companie de transport, motiv pentru care este esențial să te asiguri că vehiculele pe care le alegi sunt cât se poate de stabile și rezistente. 

One Comment

Comentati?

Your email address will not be published.