”Catenaccio” marca Virtual Racing Romania la Barcelona

,
2.73K 0

Arta defensivei a fost crucială pe traseul catalan, unde sunt atât de anevoioase depășirile.

Campionatul Național Digital de Circuit a ajuns la jumătatea stagiunii odată cu runda de pe Circuit de Catalunya-Barcelona. Cea de-a patra săptămână la rând a confirmat șablonul precalificării cvintetului Virtual Racing Romania în Divizia A, un barem tot mai dificil odată cu creșterea valorică înregistrată.

Accederea în prima divizie a reprezentat jumătatea plină a paharului pentru Alex Mirea, deoarece îi garanta un câștig de puncte raportat la cel mai apropiat adversar ce se afla de această dată în Divizia B. Pentru a securiza punctele la categoria Racers, Mirea mai trebuia doar să îndeplinească o condiție de clasare – completarea primului tur în fiecare manșă. Însă acest lucru nu a fost nicidecum o formalitate, la Barcelona fiind vizibilă iarăși diferența de precizie și de orientare în spațiu între cei din frunte și partea a doua a plutonului. Implicat în haosul de după start, Mirea nu a putut să răspundă la categoria sa cu mașina avariată și a încheiat pe poziția a treia în ambele manșe.

Culoarea distinctivă a Virtual Racing Romania a avut parte de protagonism, performerul grupului fiind de această dată Victor Taraș. După o calificare solidă pe poziția a patra, juniorul echipei a fost foarte determinat la start și a urcat rapid până pe 2, rezistând apoi tur de tur în fața atacurilor lui Florin Mergea. De această dată nu s-a mai confruntat cu problemele hardware ce l-au privat de podium în scenariul similar de la Red Bull Ring, iar Taraș a celebrat astfel un dublu succes în ierarhia juniorilor și un loc secund eroic la general. Meniul a fost similar în manșa secundă, Victor fiind de această dată baricada imposibil de trecut de către Oscar Williams.

Bilanțul a fost pozitiv și pentru Cristian Moisescu: plecat de pe 9, a încheiat pe 8 în prima manșă, apoi în cea de-a doua s-a clasat al cincilea și a adunat astfel puncte importante ce-l mențin în calculele pentru titlu la general și la populata categorie eSports. Mai anevoios a fost însă parcursului lui Bogdan Moldovan, o calificare modestă pe 16 lăsându-l apoi la limita pivotului de inversare a grilei. Învingătorul de la Nurburgring s-a clasat pe 11 în prima manșă, iar în cea de-a doua a fost trimis în decor încă din primul tur de către Prepeliță. Mihnea Georgescu a punctat și el doar în prima cursă a serii.

Cursele pot fi revăzute aici.

A fost o operațiune bună în clasamente pentru Virtual Racing Romania la Barcelona, unde Mirea și Taraș au pus distanță în fruntea categoriilor rezervate licențiaților, respectiv juniorilor. Totodată, VRR a punctat mai bine decât rivalii direcți și la echipe, bucurându-se în prezent de un avans de 37 de puncte. La categoria eSports, Moisescu, Taraș și Moldovan au contabilizat puncte importante ce-i păstrează în Top 10, în grupul ce va conta pentru titlu. La jumătatea sezonului, Virtual Racing Romania rămâne unica echipă ce a depășit baremul de 100 de puncte per etapă, și asta chiar în două ocazii.

Următoarea etapă a CNDC va avea loc vinerea viitoare, pe 15 mai, pe traseul italian de la Mugello. Aceasta va fi transmisă de la ora 23:00, în direct pe PRO X. Orice pasionat este așteptat să-i întâlnească pe componenții Virtual Racing Romania pe cele două servere dedicate, înscrierile în campionat fiind în continuare deschise.

Rezultate&clasament

6. Cristian Moisescu 55p – P8 și P5 general, P7 și P5 eSports

8. Victor Taraș 55p – P2 și P8 general, P1 și P1 juniori

10. Bogdan Moldovan 48p – P11 și P26 general, P10 și P20 eSports

24. Mihnea Georgescu 14p – P14 și P23 general, P12 și P18 eSports

27. Alex Mirea 6p – P26 și P24 general, P3 și P3 racers

Alex Mirea este lider în clasamentul categoriei racers, cu un avans de 5 puncte.
Victor Taraș conduce în ierarhia rezervată juniorilor (maximum 16 ani), cu 15 puncte avans.
Cristian Moisescu este al șaptelea în clasamentul eSports, la 53 puncte de prima poziție.

Comentati?

Your email address will not be published.