Clasicul trio german se ia la întrecere pe pistă

,
1.39K 0

Mercedes-Benz, BMW și Audi sunt protagoniștii uneia dintre cele mai mari rivalități din industria auto, un fapt responsabil probabil pentru cele mai importante progrese în ceea ce privește dinamica și tehnologia.

Dar nu despre asta este vorba în acest clip. Ei bine, nu chiar despre asta. Este, mai degrabă, o bătălie directă în trei, cu BMW ca numitor comun – singura mașină care se duelează direct cu celelalte două.

Ar trebui să menționăm foarte clar că acestea nu sunt versiuni pure. BMW-ul M4 standard are 431 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde. Pe de altă parte, Audi-ul implicat în această cursă, RS7, este chiar mai rapid: 3,9 secunde grație motorului său V8 de 4,0 litri cu 560 CP și sistemului de tracțiune integrală quattro, care ar trebui să se dovedească foarte util într-un drag race. Pe de altă parte, Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe, se clasează între cele două cu motorul său V8 de 6,2 litri, care dezvoltă 457 CP.

Dar aceste cifre își pierd relevanța în actualul scenariu. Mașinile de la Stuttgart și Ingolstadt găzduiesc ambele câte 700 CP, în timp ce BMW-ul trebuie să se descurce doar cu 560. Pe de altă parte, are cel mai mic motor (3 litri și șase cilindri în linie) și este cea mai ușoară mașină dintre cele trei, așa că lucrurile ar putea deveni interesante.

Dar ce zic eu aici, liniuțele sunt întotdeauna interesante…

Deci, ești curios să afli câștigătorul? Aruncă o privire:

Este evident cum sistemul de tracțiune integrală lucrează în favoarea Audi-ului, ajutat, de asemenea, și de reacția fulgerătoare a șoferului, în prima cursă, împotriva BMW-ului. Bavarezul reușește cumva să-l prindă din urmă și să treacă primul linia de sosire cu un milimetru.

Cea de-a doua cursă, împotriva Mercedes-ului C 63 AMG Coupe este mult mai strânsă pe întregul parcurs al distanței de un kilometru, dar câștigătorul este incontestabil. Cei 140 CP în plus ai vehiculului C 63 AMG au fost suficienți pentru a-l încorona regele acestei competiții cu trei curse.

 

Comentati?

Your email address will not be published.