Cel mai bun Sprinter din lume ?

,
3.36K 0

Sunt anumite situații când un SUV sau un pick-up nu pot face față și atunci ai nevoie de un van adevărat, așa cum este acest Mercedes-Benz Sprinter. Iar dacă locuiești in Islanda, ai nevoie cu siguranță de un Sprinter ca acesta.

Hai să nu mai ocolim subiectul: acest Mercedes-Benz Sprinter nu e altceva decât un monster-truck. Anvelopele sale măsoară 44 de inci (sau 46, conform altor surse – mai credibile), un sistem de tracțiune integrală (evident) și foarte puține lucruri în comun cu un Sprinter obișnuit, dacă privim mai jos de caroserie.

Autorul acestei transformări se numește Páll Halldór Halldórsson (îmi imaginez câte glume cu ”Hodor” trebuie să fi îndurat în ultima vreme), dar cunoscuții îi zic Rally Palli. Este tipul de islandez obișnuit, născut și crescut în ținuturi aspre, așadar off-road-ul este deja ceva familiar.

Dacă privești acest Mercedes-Benz Sprinter și ai impresia că ai mai vazut undeva ceva asemănător, subconștientul tău face legătura cu faimosul Toyota Hilux roșu care a transportat până la Polul Nord două celebrități la fel de faimoase. Totuși, mașina aia nu a fost opera lui Palli, însă a fost modificată tot în Islanda, folosind aceeași rețetă de bază.

O singură privire este necesară și îți vei da seama imediat că acest Mercedes-Benz Sprinter poate străbate orice mediu, cu tot cu pasageri și bagajele acestora pe plafon. Este absolut superb să privești acest monstru traversând cele mai neprietenoase terenuri, în special pentru că este atât de neobișnuit.

 

Comentati?

Your email address will not be published.