Camioanele autonome Daimler sunt gata de teste

,
1.72K 0

Daimler va demara testarea camioanelor autonome inteligente pe drumurile din Germania. Testele ar putea începe chiar din această toamnă.

“Suntem încrezători că vom primi aprobare pentru testare pe autostrăzile din Germania în următoarele săptămâni, apoi vom demara imediat sesiunea propriu-zisă de încercare a camioanelor autonome Daimler”, a dezvăluit pentru Reuters, Wolfgang Bernhard, membru în Comitetul Executiv.

Prototipurile semi-autonome își vor începe faza de testare în Europa pe Autobahn, în zona Baden-Wuerttemberg.

Ceea ce va conduce camioanele va fi o rețea complexă de calculatoare, camere și senzori, ca părți componente ale deja cunoscutei tehnologii revoluționare Highway Pilot, care are la bază un radar amplasat frontal, lasere și sisteme de asistență montate pe camion. Totuși camioanele autonome Daimler sunt considerate deocamdată semi-autonome, pentru că o persoană va trebui să fie prezentă în permanență la volan, nu doar din considerente impuse de legile de siguranță, ci și pentru a analiza şi manipula în mod corect toate datele generate.

daimler-self-driving-trucks

Nu este prima dată când Daimler și-a dus giganticele camioanele autonome pe drumurile publice. La începutul acestui an, conceptul cu aspect futurist Freightliner Inspiration a ajuns pe șoselele din Statele Unite, ca urmare a aprobării obținute din partea statului Nevada pentru uz pe drumurile publice.

Deși sesiunile de teste vor demara până la finele acestui an, producția în sine a primei generații de camioane autonome Daimler nu e preconizată să înceapă mai devreme de 2017 sau chiar 2018.

Comentati?

Your email address will not be published.