BMW Seria 6 Facelift strălucește la Detroit

BMW Seria 6
,
3.57K 0

BMW a dezvăluit la Detroit Seria 6 Facelift, update de care beneficiază întreaga gamă, inclusiv top-modelul M6 și versiunea Gran Coupe. Renovarea aduce faruri full-LED, asistență la parcare ca dotare standard și noi aplicații mobile inspirate din lumea motorsportului.

Discret este termenul ce descrie succint, dar eficient modificările de design operate de BMW, care a ales să implementeze doar schimbări minore, menite să aducă Seria 6 mai aproape de frații săi mai tineri din panoplia de modele bavareze.

Doar fanii adevărați vor observa detalii subtile precum grila revizuită, ce integrează acum doar nouă inserții verticale, în loc de zece, toate finisate în aluminiu mat în cazul modelelor cu opt cilindri și în negru lucios, pentru celelalte versiuni. Farurile integrează în premieră tehnologia LED pentru faza lungă, ca dotare de serie, în timp ce luminile de zi au fost repoziționate în parașocul frontal, iar semnalizatoarele laterale, în oglinzile atent studiate din punct de vedere aerodinamic.

bmw-6-series-10

Paleta de nuanțe metalizate oferite în compania Seriei 6 include acum opțiunile Jatoba, Glacier Silver, Cashmere Silver, Mediterranean Blue și Melbourne Red. BMW oferă, de asemenea, noi modele de jante din aliaj de 17 inci (pentru modelele cu 6 cilindri) și 18 inci (pentru versiunile cu 8 cilindri), si, doar contra cost, roți de 20 inci.

Gama de motorizări a rămas neschimbată, performanțele și cifrele de consum fiind și ele identice cu valorile afișate și înainte de facelift. Versiunile 640i primesc ca dotare standard sistemul de evacuare sport, ce asigură o coloană sonoră diferită în funcție de programul Driving Experience Control selectat, “SPORT” sau “SPORT +”.

bmw-6-series-2

Inginerii germani nu s-au atins nici de uzina de forță numită M6. Gloriosul V8 bi-turbo de 4.4 litri dezvoltă, în continuare, 560 CP și 680 Nm, suficient pentru ca sprintul de la 0-100 km/h să dureze doar 4.2 secunde. Clienții care râvnesc la mai mult, pot opta pentru pachetul Competition, puterea totală atingând, astfel, pragul de 575 CP. Pachetul M Driver urcă, de asemenea, viteza maximă limitată electronic de la 250 km/h la 305 km/h.

BMW Seria 6 Facelift poate fi comandat alături de două noi linii de echipare. “Pure Experience” aduce finisaje lucioase BMW Individual “Shadow Line”, grilă și evacuare finală de culoare neagră lucioase, jante de 19 inci cu spițe duble, piele nappa bi-coloră Cognac / Black și decorațiuni din lemn de esență rară, maro “Fine Line”.

bmw-6-series-9

Cel de-al doilea pachet, intitulat Design Pure Excellence, include combinații de piele nappa în Ivory White / Black, planșă de bord îmbrăcată integral în piele cu cusături constrastante și inserții ceramice pentru butoane și decorațiunile din lemn nobil de plop.

Toate modelele Seriei 6 pot fi configurate acum cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. Exclusiv pentru M6, BMW oferă două aplicații mobile inspirate de lumea sporturilor cu motor. BMW M Lap Timer le permite posesorilor să-și cronometreze cele mai bune tururi de circuit, în timp ce GoPro App integrează funcțiile de control ale unei camere GoPro WiFi atașată la mașină în sistemul de infotainment iDrive, operațiunea propriu-zisă de captură video la volan devenind, astfel, o joacă de copii, chiar și la viteze ridicate.

BMW Seria 6 Facelift va ajunge în showroom-urile din Europa, Statele Unite și din restul lumii în primul sfert al acestui an.

 

Comentati?

Your email address will not be published.