Primul SUV din istoria Bentley se va numi Bentayga

,
1.45K 0

Primul SUV din istoria Bentley se va numi Bentayga. Titulatura inedită evocă un peisaj montan din Gran Canaria, Oceanul Atlantic, cunoscut drept Roque Bentayga.

Aflat în faza testelor finale, viitorul Bentley Bentayga va fi dezvăluit în această toamnă și va ajunge pe piață anul viitor, în trei versiuni de motorizare: V8, W12 și plug-in hybrid, ultima capabilă să ruleze 30 de mile exclusiv electric. Bentley Bentayga W12 este așteptat să depășească pragul psihologic de 300 km/h, revendicând, astfel, titlul de cel mai rapid SUV din lume.

Lansarea noului Bentayga marchează prima incursiune a producătorului britanic în segmentul din ce în ce mai stratificat al SUV-urilor de lux. Ar trebui să devină cu ușurință cel mai bine vândut model de la Bentley, grație apetitului deosebit pentru SUV-uri al unor piețe precum cele din China și Statele Unite, unde segmentul se dezvoltă deja de trei ori mai repede decât întreaga piață, per ansamblu.

Conform președintelui și CEO-ului Bentley, Wolfganng Dürheimer, predicțiile în ceea ce privește vânzările noului Bentayga vor depăși cu siguranță ținta de 3.000 de unități, stabilită la începutul fazelor incipiente ale proiectului.

Apariția modelului Bentayga este însăși arma de care Bentley are nevoie pentru a crește cadența anuală de producție la peste 20,000 de unități, în comparație cu recordul de 11.020 de mașini din 2014.

Un “apogeu al luxului și performanței”, Bentayga “va fi un model ultra-luxos, dar va fi de asemenea foarte rapid, foarte capabil”, a conchis Dürheimer.

Comentati?

Your email address will not be published.