Audi Q1 – poate acesta să dea naștere unui viitor model Mercedes-Benz similar?

,
1.33K 0

Actualele modele G din gama Mercedes-Benz se opresc la GLA în ceea ce privește dimensiunile reduse, dar iminenta lansare a noului Audi Q1 ar putea readuce apariția un crossover mai mic în discuție, la Stuttgart.

Cât de bine te-ai simți dacă ai afla că litera grozavului G ar putea fi folosită pentru a denumi un model care i-ar putea încăpea în portbagaj? Și nici nu ne gândim la asta, dar cum ar putea fi numit din moment ce A-Class este cel mai mic Mercedes-Benz, iar A-ul este deja adjudecat de GLA? Ar fi încadrat în gama smart? Această soluție ar avea logică, dar atunci nu ar fi mai fi un Mercedes-Benz veritabil, nu-i așa?

Ei bine, lăsînd toate acestea la o parte, cei de la Audi sunt ocupați să se aventureze în segmente neexploatate până la această oră, cu ceea ce ar deveni prima chestie crossover SUV premium sub-compact. S-a crezut mai întâi că va fi dezvoltat pe baza platformei supermini a modelului A1, dar noile fotografii sugerează că modelul va folosi mai degrabă versatila structură MQB.

Și nici nu este pe cât de mic s-ar fi crezut, avînd peste 4 metri în lungime (de fapt, cam 4,3 metri), deci acesta este încă un motiv să ne gândim că ar putea folosi platforma modulară compactă de la VW. Q1 a suferit schimbări dramatice din momentul în care a fost surprins pentru prima dată – atunci fiind doar un șablon care folosea o caroserie de Tiguan; acum îl vedem exact așa cum este. Ei bine, nu prea vedem mare lucru din cauza camuflajului, dar ceea ce se află sub camuflaj este pe bune.

După cum arată, acest prototip fotografiat are doar tracțiune față, dar aceasta nu este tocmai o surpriză avînd în vedere dimensiunile reduse. Tracțiunea integrală quattro va fi cu siguranță o opțiune și poate va fi chiar oferită standard la versiunile cu motoare mai puternice.

Și vorbind despre motoare, Q1 va fi nefericitul membru al familiei Q, care va primi motoare cu trei cilindri, dar vestea bună este că ar putea primi și motorul 2.0 BiTDI cu 240 CP pentru versiunea SQ1, în timp ce RSQ1 ar trebui să aibă 300 CP în plus, împrumutînd motorul de la Audi TTS.

Noul Audi Q1 este așteptat să ajungă în showroom-uri în cea de-a doua parte a anului viitor.

Comentati?

Your email address will not be published.