Asta da flotă! Mercedes-AMG E43 va fi mașină de poliție în Australia

,
2.14K 0

Dacă vreun infractor avea de gând să fugă de poliție, are acum o misiune și mai grea. În Australia, oamenii legii vor goni cu viteza luminii începând de astăzi, pentru că în dotarea forțelor de ordine a intrat acum și supercar-ul Mercedes-AMG E43.

Mașina a fost dată forțelor de ordine sub formă de împrumut pe o perioadă de un an, iar în acest weekend, va fi expusă la circuitul de Formula 1 Albert Park, pe durata primei curse a noului sezon de Formula 1.

Cu nume de cod “Guardian V2” în cadrul flotei poliției autraliene, E43 înlocuiește vehiculul Guardian V1, un Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe, care s-a aflat în flota autorităților în ultimul an, servind ca mașină de patrulare, dar și ca vehicul promoțional pentru campaniile privind siguranța, desfășurate de poliția de la antipozi. Mercedes-AMG E43 se află la ora actuală în etapa de testare, pentru că, înainte de a da o comandă fermă producătorului auto din Germania, polițiștii vor să se asigure că mașina corespunde standardelor de viteză și manevrabilitate în situații de urgență. O decizie în privința achiziționării se va lua spre finele acestui an.

Mercedes-AMG E43 2

Guardian V2 calcă pe urmele GLE-ului Coupe folosit anterior de australieni, extinzând astfel Campania Towards Zero (Spre zero), care are ca scop reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere. În Australia, statisticile arată că trei din patru victime își pierd viața în mașini cu o vechime de peste 10 ani.

“Parteneriatul nostru cu Mercedes-Benz subliniază necesitatea dotorilor de siguranță în mașinile pe care le conducem. Vrem ca oamenii să știe cum arată o mașină sigură și e bine să știe și că noi avem o astfel de mașină în flota noastră”, spune comisarul poliției rutiere din Melbourne, Doug Fryer. “Tot ceea ce le cerem oamenilor, atunci când cumpără o mașină, este să se gândească la siguranță. O investiție în sisteme de siguranță este o investiție în viața ta și a familiei tale, nu ar trebui să fie o opțiune ignorată”, adaugă acesta.

Mercedes-AMG E43 ascunde sub capotă un motor V6 cu 396 CP și un cuplu de 520 Nm, care expediază puterea către toate cele patru roți prin intermediul transmisiei automate de ultimă oră 9G-Tronic. E43 are nevoie de numai 4,6 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h pe drumul spre viteza maximă limitată electronic la 250 km/h. Pentru poliția australiană, urmăririle reintră în cărci, așa că infractorii nu mai au scăpare decât dacă se află la volanul vreunui hypercar.

Comentati?

Your email address will not be published.