Aristocratul – “Contele Trossi” Mercedes-Benz SSK

,
1.64K 0

Mercedes-Benz SSK “Contele Trossi” a fost desemnat “Best in Show” la Lime Rock, acolo unde a avut loc Park Concours din cadrul Festivalului Istoric.

Mercedes-ul SSK, al cărui proprietar este nimeni altul decât celebrul creator de modă Ralph Lauren, a fost ales dintre 264 de vehicule intrate în concurs, în 29 de clase.

“Este, cu adevărat, o opera de artă”, a declarat organizatorul festivalului Murray Smith.

Evident, nu este prima dată când acest “liliac” negru se află în centrul atenției. La Concursul Eleganței de la Pebble Beach, SSK și-a adjudecat, și acolo, trofeul „Best in Show”. A făcut același lucru în 2007, în Italia, la Villa d’Este Concours.

Deși doar 42 astfel de SSK-uri (Super Sport Kurtz) au fost construite pentru curse, mai există, în zilele noastre, câteva vehicule originale.

"Contele Trossi" Mercedes-Benz SSK

Mașina și-a primit numele de la contele Italian Carlo Felice Trossi, cel care i-a oferit o nouă caroserie, în 1934. Inițial, automobilul a fost expediat la Tokyo în februarie 1930, dar nu s-a vândut și a fost adus înapoi în Europa, un an mai târziu. A ajuns apoi pe mâna unui agent de vânzări de la Mercedes, italianul Carlo Saporiti din Milano. Acolo a primit o nouă o formă și a fost înscris la curse, concurînd chiar cu proprietarul său la volan. Trossi concurase și el la bordul Mercedes-ului SSK, la scurt timp după ce l-a cumpărat, dar ulterior, în 1932, a schițat o idee pentru o nouă caroserie, pe o simplă bucată de hârtie. Un stilist oarecare, pe numele Willie White, ar fi cel responsabil pentru modul în care mașina arată în prezent.

"Contele Trossi" Mercedes-Benz SSK

După ce Ralph Lauren a achiziționat automobilul, a comandat restaurarea acestuia într-unul dintre cele mai bune ateliere din lume, cel al lui Paul Russell.

Revenind în prezent, pentru a-și adjudeca trofeul “Best in Show” în Lime Rock, acest Mercedes-Benz “Contele Trossi” SSK a învins rivali de seamă, cum ar fi celebrul Mercedes-Benz 300 SLR “722”, cu care Sir Stirling Moss a câștigat legendara cursă Mille Milgia în 1955, dar și un W196 Grand Prix Silver Arrow din 1955, adus la concurs de Centrul de Automobile Clasice Mercedes-Benz din Germania.

 

Comentati?

Your email address will not be published.