Ameluna – lampa futuristă cu lumină ambientală asemănătoare cu aceea din limuzinele Mercedes

,
1.58K 0

„Un viitor strălucitor”. La propriu. Este sloganul care definește acest parteneriat: producătorul german de mașini de lux Mercedes-Benz și compania de design pentru sisteme de iluminare Artemide. Cele două branduri de renume și-au prezentat prima creație la târgul internațional „Light + Building” de la Frankfurt.

Linii senzuale pure și tehnologie de vârf. Sunt cuvinte ce caracterizează lampa Ameluna, un detaliu decorativ care înglobează filosofia de design Mercedes-Benz, dar care își găsește inspirație și în lumea acvatică. Lampa generează o atmosferă mistică, asemănătoare cu aceea creată de creaturile bioluminescente din lumea marină, cu al său cerc perfect cu diametru de 800 de milimetri și cu înălțimea sa de 150 de milimetri.

288 de LED-uri amplasate în partea inferioară asigură o luminozitate optimă. Versiunea de top vine însoțită de o sursă separată de lumină în culori variate, care produce o lumină familiară deja șoferilor de Mercedes-Benz.

Ameluna poate fi controlată simplu, prin intermediul unei aplicații. Denumirea sa este o combinație a numelor celor două companii, „Artemide” și „Mercedes-Benz”, însoțite de termenul italienesc „luna”, care, ca și în limba română, se referă la astrul selenar.

Ameluna

Carlotta de Bevilacqua, vicepreședintele companiei fondate în 1960, Artemide, dezvăluie: “Scopul acestei colaborări cu Mercedes-Benz Style este să unificăm experiența inovatoare ale celor două companii în ceea ce privește design-ul și tehnologia. Intenția noastră este să dezvoltăm sisteme de iluminare care oferă o calitate superioară vieții noastre.”

Comentati?

Your email address will not be published.