5 motive să cumperi un GLA 250, conform Autotrader.com

Mercedes-Benz GLA 250
,
1.59K 0

Un mic avertisment: autotrader.com este un site American, așa că, în timp ce toate cele cinci motive se aplică oricărei piețe pe care GLA-ul se vinde în prezent, ele vor avea sens mai mult pentru oamenii din America de Nord.

Dacă ești genul leneș… nu, genul intlectual, care preferă să citească în loc să urmărească clipuri (noi, ceilalți, putem găsi clipul mai jos), dar ești totuși curios să vedeți care sunt cele cinci motive la care s-au gândit cei de la autotrader.com pentru a te convinge să cumperi un Mercedes-Benz GLA 250, iată-le.

#1 Preț decent

GLA este construit pe aceeași platformă ca limuzina CLA (și o serie de alte modele compacte Mercedes-Benz, așa cum arată acest test comparativ făcut de noi) și asta înseamnă că are prețuri asemănătoare – se spune că GLA 250 costă mult sub 35.000 de dolari (36.766 de euro cu TVA în România), ceea ce înseamnă cu adevărat un preț mic pentru un Mercedes-Benz, mai ales că vine bine echipat (iar în State nu prea există alt model Mercedes-Benz mai mic).

#2 Consum impresionant

GLA 250 vine cu tracțiune față în versiunea standard, ceea ce ajută la obținerea unei cifre de consum decente: 25 mpg (9,4 l/100 km) în ciclul urban și 35 mpg (6,7 l/100 km) pe autostradă. Cu sistemul de tracțiune integrală 4MATIC opțional, consumul de combustibil nu este afectat prea mult: este vorba despre 24 mpg (9,8 l/100 km) în oraș și 32 (7,3 l/100 km) pe autostradă. Pentru un european obișnuit cu cifrele de consum ale unui diesel, nu sună chiar grozav, dar gândește-te că americanii încă se obișnuiesc cu motoarele turbo cu patru cilindri în linie și cu avantajele acestora.

#3 Interior de lux

Poate că este mic, dar este tot un Mercedes-Benz, așa că interiroul unui GLA 250 arată chiar bine, cu materiale de calitate superioară și confort pe măsură, cum ar fi scaunele automate și sistemul de infotainment COMAND. Fiind on crossover, este și foarte practic și în ceea ce privește spațiul de încărcare și accesul larg. Până la urmă, chiar dacă este un Mercedes-Benz, poate fi pus la treabă din când în când.

#4 Performanță excelentă

Din nou, motorul turbo se dovedește fi surpinzător de capabil, ajutînd GLA-ul 250 să ajungă la 60 mph (96 km/h) în doar 7.1 secunde, grație celor 208 bhp și cuplului de 258 lb ft. Pentru toții europenii care ridică acum din sprâncene, aceste cifre echivalează cu 210 PS și 350 Nm.

#5 Senzație sportivă la condus

Ca și în cazul motivului #1, este bine să ne reamintim că GLA are la bază aceeași platformă ca și mai sportivul CLA (sau Clasa A), așa că atunci când vine vorba de caracteristici dinamice, n-ar trebui să fim deloc surprinși. Chiar dacă nu cu mult, GLA este un pic mai înalt, iar garda la sol este mai mare decât în cazul limuzinei, dar nu este un aspect care poate fi observat imediat ce urci la volan. GLA este mai degrabă un hatchback înalt decât un SUV/crossover în sine și se conduce în consecință.

Comentati?

Your email address will not be published.