Acesta este autobuzul viitorului, Mercedes-Benz Future Bus

,
2.35K 0

Acesta este Mercedes-Benz Future Bus, autobuzul semi-autonom care arată ca un lounge VIP la interior și ca un vehicul care vine din viitor la exterior. “Este cel mai avansat autobuz care a ajuns vreodată pe drumurile publice”, spun cei care l-au construit. Daimler Buses este primul producător din lume care a introdus un autobuz autonom în condiții de trafic urban.

Mercedes-Benz Future BusPrimul pas către autobuzule autonome a fost făcut astăzi. Mercedes-Benz Future Bus, dotat cu funcția CityPilot, a rulat autonom, în premieră, pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri, la Amsterdam.

Într-o zonă cunscută ca fiind cea mai lungă rută acoperită de  o linie de autobuz din Europa, Mercedes-Benz Future Bus poate să ruleze la viteze de până la 70 km/h, să oprească în dreptul stațiilor cu o precizie milimetrică, să oprească la semafoare și să pornească din nou, să treacă prin tunel, să frâneze automat în cazul apariției unor obstacole sau întâlnirii cu pietoni și chiar să comunice cu indicatoarele de pe marginea drumului. Șoferul se află la locul său, pentru a supraveghea funcționarea tuturor acestor sisteme și are puterea să preia comanda în orice moment.

Mercedes-Benz Future Bus

Sisteme radar sofisticate și camera montate pe autobuz garantează un plus de siguranță la bordul autobuzului. Conexiunea wireless oferă asistență în momentul intercomunicării dintre autobuz și infrastructură, calculînd cu precizie ce urmează să se întâmple și acționînd corespunzător. Mercedes-Benz Future BusCamerele și măsurătorile făcute de acestea ajută autobuzul să învețe ruta și locația pe parcursul deplasării.

Luminile autobuzului își schimbă culoarea în funcție de poziția acestuia: există lumini pentru rularea urbană, pentru rularea pe autostradă și pentru oprirea în stații. Astfel, Daimler Buses îi vizează pe operatorii din domeniul transportului în comun, încercînd, în același timp, să-i convingă pe oameni să-și lase mașinile acasă, pentru un trafic mai lejer și pentru călătorii mai confortabile, subliniind, în același timp, atmosfera relaxantă asigurată de habitaclu.

Ecrane mari amplasate în dreptul ușilor, în partea opusă, îi țin la curent pe călători cu locația în care se află, eventualele întârzieri, dar și numele stației care urmează. Zona lounge din spatele autobuzului este rezervată celor care călătoresc pe distanțe mari.

Mercedes-Benz Future Bus este un Citaro adaptat, propulsat de motorul OM 936 de 7,7 litri, cu o putere de 220 kW/299 CP. Dimensiunile de gabarit ale autobuzului sunt 12135/2550/3120 mm.

Știm că este greu de crezut până nu vedeți cu ochii dumneavoastră. Așa că iată primele imagini cu Mercedes-Benz Future Bus!

Comentati?

Your email address will not be published.