Mercedes-Maybach redefinește luxul în Santa Barbara (video)

Mercedes-Maybach
,
2.49K 0

Mercedes-Benz redefinește ultra-luxul cu noul sub-brand Mercedes-Maybach. Primele teste internaționale din însorita Santa Barbara, California, au dezvăluit întregul arsenal de secrete din spatele noii limuzine.

Noul Mercedes-Maybach S-Class este chiar paradigma superiorității inegalabile și este cel mai silențios vehicul de serie din lume. Un automobil care marchează apogeul tehnologiei auto și care, în același timp, se poziționează în topul gamei de modele S-Class, o familie în continuă expansiune, care include acum și S-Class Coupe sau S 500 PLUG-IN HYBRID. Tehnologia de la bord și conectivitatea sunt ascunse privirilor indiscrete de cele mai fine materiale, realizate manual.

Mercedes-Maybach S-Class este însăși definiția luxului. În comparație cu frații săi de rând, acest model prezintă elemente de design mai pretențioase. Cele trei linii duble cromate integrate în grila radiatorului scot în evidență calitatea și eleganța, o compoziție de succes continuată și în partea posterioară. Alături de ampatamentul mărit, unul dintre detaliile unice este portiera spate. Aceasta a fost scurtată cu 66 mm și nu mai integrează cel de-al treilea geam lateral triunghiular, mutat în montantul C. Locurile din spate sunt amplasate mult în spatele cadrului portierelor, pentru a oferi o senzație de intimitate excepțională, dar și de exclusivitate, intenție tradată de logo-ul Maybach Manufaktur (un dublu M încastrat într-un triunghi arcuit) care decorează montantul C pe ambele laturi ale mașinii. În plus, modele noi de jante din aliaj de 20 de inci au fost introduse pentru Mercedes-Maybach S-Class.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Mercedes-Maybach S-Class este înzestrat cu o structura hibridă inovatoare a caroseriei, realizată din aluminiu și oțel. Piese turnate în aluminiu și oțel de înaltă rezistență alcătuiesc cel mai mare cadru lateral din producția de serie. Fabricat dintr-o singură bucată, acesta beneficiază de ranforsări multiple aplicate la baza montantului central, totul pentru atingerea unei rigidități torsionale extraordinare.

Creat pentru a fi condus de șoferul personal, Mercedes-Maybach pune pe primul plan confortul pasagerilor din spate, beneficiind de o creștere de 200 mm a lungimii generale (5.453 mm) și a ampatamentului (3.365 mm) în comparație cu versiunea S-Class cu ampatament lung.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Rafinamentul este dus la extrem grație scaunelor directoriale independente. Acționate electric, acestea sunt reglabile în lungime și înclinare și oferă un nivel unic de confort datorită revoluționarului sistem de reglare. Spătarul poate fi înclinat separat la un unghi maxim de 43.5 grade, iar șezutul poate fi ajustat individual ca unghi de înclinare și poziționare orizontală. Pachetul Rear Seat Comfort aduce scaune multicontur reglabile individual și funcția de masaj ENERGIZING, bazată pe principiul pietrelor calde.

Mercedes-Maybach S-Class poate fi dotat și cu opțiunea First-Class. Consola centrală din spate devine o continuare vizuală a celei din față și găzduiește suporturi termice inovatoare pentru pahare, cu tehnologia Peltier, care răcește sau a încălzește băuturile un interval mai lung de timp. Ca dotare standard, există două măsuțe care pot fi pliate sau reglate cu ușurință, folosind o singură mână.

Controlul automat al climei, THERMOTRONIC, permite setarea individuală a distribuirii temperaturii și a aerului pentru partea stângă și pentru partea dreaptă pentru locurile din spate, totul la simpla atingere a panoului de control din partea posterioară a consolei centrale First-Class. Grație aplicației COMAND Online, și șoferul poate regla sistemul de control al climei pentru locurile din spate.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Interiorul este o reinterpretare contemporană a liniilor exclusiviste prezente pe modelele S-Class. Curbele senzuale și finisajele din lemn de esență rară realizate manual domină cockpit-ul. Amprente unice cum ar fi parfumul AGARWOOD pentru odorizare – inclus în pachetul AIR-BALANCE, două pahare de șampanie, placate cu argint, realizate de Robbe & Berking, cusături realizate manual pe portiere, cotiere centrale îmbrăcate în piele nappa sau tapițeria din piele nappa cu logo-ul Maybach embosat pe spătar, finisaje în lemn sau crom și piele până la nivelul umerilor în panourile portierelor, grila difuzoarelor îmbrăcată în crom și cabluri cu fibră optică pentru iluminarea ambientală sau ceasul analog IWC, toate sunt detalii ce subliniază discret, dar ferm, farmecul deosebit al acestui automobil excepțional.

Plafonul glisant panoramic poate fi deschis parțial și include o trapă în partea frontală și o secțiune fixă, din sticlă, în partea din spate. Tehnologia MAGIC SKY CONTROL de la Mercedes-Benz permite sticlei să-și modifice opacitatea prin simpla atingere a unui buton. Jaluzelele rulante acționate electric, din portierele spate și cele mici pentru geamul triunghiular din montantul spate reflectă atenția acordată detaliilor, oferind pasagerilor protecție împotriva razelor de solare și a privirilor indiscrete. În plus față de opțiunile referitoare la tapițeria din piele, un plafon Designo îmbrăcat în piele nappa este disponibil în exclusivitate pentru noul Mercedes-Maybach S-Class.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Acustica pe care numai un sistem audio Burmester 3D surround o poate oferi este creionată de cele 24 de difuzoare de înaltă performanță și de cele 24 de canale de amplificare cu o putere totală de 1540 de wați. Difuzoarele integrate în soclurile triunghiulare ale oglinzilor laterale și omoloagele lor aflate de pe portierele din spate se rotesc 360 de grade atunci când unitatea centrală este pornită, executând o mișcare spiralată în direcția pasagerilor. Această mutare aliniază difuzoarele pentru a oferi o acustică optimă. De asemenea, difuzoarele sunt iluminate într-una dintre cele șapte culori disponibile.

Poezia stilistică este secondată de o suită de tehnologii, menită să face orice călătorie pe cât de eficientă, pe atât de relaxantă. Ascunse privirii, lucrează două motoare bituro aristocrate: vârful de gamă S 600 este propulsat de un V12 de 5.980 cc și o putere maximă de 530 CP. Cu un cuplu maxim de 830 Nm, disponibil de la 1900 rpm, acesta asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în 5.0 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Modelul de bază este propulsat de un V8 de 4.663 cc, care generează o putere de 455 CP și 700 Nm. Tracțiunea integrală 4MATIC va fi disponibilă începînd cu luna iunie pentru S500, care primește, ca dotare standard, noua 9G-TRONIC, prima transmisie automată cu nouă trepte din segmentul de lux. Mercedes-Maybach S 600 vine cu cea mai recentă versiune a transmisiei automate 7G-TRONIC PLUS.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Mercedes-Maybach S-Class reprezintă nu doar apogeul luxului, ci și al tehnologiilor dedicate siguranței. Privilegiații vieții se bucură de sisteme ca Intelligent Drive includ PRE-SAFE® Brake cu funcție de detecție a pietonilor, DISTRONIC PLUS cu asistență la direcție și pilot Stop&Go, Brake Assist BAS BLUS cu Cross-Traffic Assist Plus, Active Lane Keeping Assist, Adaptive Highbeam Assist Plus și Night View Assist Plus. Standard sunt oferite inovatoarele prelungitoare pentru centura de siguranță și airbag-urile pentru centuri – ambele incluse în pachetul PRE-SAFE – și airbag pentru șezut. Airbag-ul reduce presiunea asupra toracelui în cazul unui impact frontal. Este activat doar dacă scaunul este poziționat într-un unghi înclinat în momentul unui accident și este amplasat dincolo de tapițeria șezutului. Acest lucru înseamnă că airbag-ul este întotdeauna în poziția corectă în funcție de poziția ocupantului, fără a exista riscul de alunecare pe sub centură.

Prelungitorul centurii sunt acționate de un motoraș ascuns în suportul centurii, care poate fi extinsă în sus până la 50 mm și retrasă până la 40 mm. Sistemul reduce orice joc al centurii în zona pelvisului și a toracelui și complet sincronizat cu sistemul de siguranță PRE-SAFE. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care sistemul PRE-SAFE este activat, centurile sunt, de asemenea, pretensionate în mod automat. În acest fel, sistemul de reținere și pasagerii sunt mai bine pregătiți în cazul unui accident.

Debutul comercial al noului Mercedes-Maybach S-Class este programat pentru luna februarie 2015. În Germania, prețurile încep de la 134,053.50 euro pentru versiunea S500 și de la 187,841.50 euro pentru modelul S600. Mercedes-Maybach nu reprezintă o linie de echipare. Este un sub-brand menit să-i satisfacă pe acei clienți pentru care perfecțiunea rămâne idealul absolut.

 

Comentati?

Your email address will not be published.