VIDEO: Retrospectiva sezonului 2014 DTM în 6 minute fierbinţi

,
761 0

2014 a fost anul în care Campionatul German de Turisme (DTM) a sărbătorit 30 de ani de când ţine fanii cu sufletul la gură pentru preferaţii lor. O competiţie aparte, cu concurenţi şi public pe măsură, DTM-ul nu putea să aibă la ceas aniversar decât un an nebun, frumos şi spectaculos – toate în cele ce urmează, într-un video de excepţie.

Mercedes-Benz este unul dintre cei trei piloni de bază ai DTM-ului, alături de Audi şi BMW. Chiar dacă nu a fost un an memorabil, armada din Stuttgart a reuşit totuşi trei victorii în cele zece etape alergate, prin Christian Vietoris, Robert Wickens şi Pascal Wehrlein. Cel din urmă este şi marele câştig al constructorului păstorit de Toto Wolff (şeful Mercedes-Benz Motorsport), pentru că la cei doar 19 ani ai săi a devenit cel mai tânăr câştigător de etapă din istorie şi se anunţă deja unul dintre principalii protagonişti ai sezoanelor următoare, fie că discutăm despre DTM, fie că este vorba despre… Formula 1; asta pentru că Wehrlein a luat deja un prin contact cu Marele Circ, cu ocazia unor teste alături de echipa Mercedes F1

.

Sezonul 2014 l-a avut drept învingător pe alt tânăr talent, Marco Wittmann de la BMW (patru victorii în zece etape), în timp ce gruparea sa, BMW Team RMG, a câştigat titlu DTM la echipe. În clasamentul constructorilor s-a impus, în chiar ultima etapă, Audi. Mercedes-Benz a traversat un an dificil, cu multe probleme apărute pe parcurs, dar semnalele sunt pozitive şi ne aşteptăm la un 2015 mult mai bun. De altfel, sezonul următor are toate premisele să fie unul pe muchie de cuţit, cu evoluţii noi pentru automobilele de concurs şi cu tineri piloţi ce bat la porţile afirmării supreme, argumente suplimentare pentru ceea ce este, deja, cel mai frumos campionat de turisme din lume.

Comentati?

Your email address will not be published.