Mercedes S-Class Cabrio pe baza versiunii Coupe

Mercedes S-Class Cabrio
,
1.61K 0

Mercedes va avea în premieră la noua generație a Clasei S și o versiune cabrio bazată pe coupe-ul Clasei S recent prezentat.

Încă din ianuarie 2007 când Mercedes a prezentat la Detroit conceptul Ocean Drive au apărut zvonuri despre un posibil S-Class Cabrio. La acel moment zvonurile nu au fost confirmate însă după renunțarea la marca Maybach, Mercedes și-a schimbat strategia și a decis să extindă gama de modele de lux. Astfel, pe baza noii Clasa S, gama de lux cuprinde în prezent versiunea scurtă și lungă a limuzinei și recent lansatul coupe Clasa S-Coupe care înlocuiește fostul CL.

S-Class va avea cea mai extinsă gamă de lux din lume cu 6 modele

Gama de lux se va extinde cu o versiune și mai lungă a limuzinei numită Maybach, cu alta extra-lungă Pullman și cu un cabrio de lux, ducând astfel la șase numărul versiunilor de lux, cea mai extinsă gamă de lux din lume. Spre deosebire de conceptul Ocean Drive, probabil din motive de rigiditate a caroseriei, Clasa S-Cabrio va avea doar două uși și nu patru cum era cazul conceptului însă va oferi patru locuri full size foarte luxoase. Cabrioletul cu acoperiș softtop (un acoperiș rigid escamotabil ar fi fost prea lung pentru aceast segment) se va baza pe arhitectura coupe-ului și va avea sub capotă cunoscutul motor V8 bi-turbo de 4,7 litri care furnizează 455 CP și 700 Nm

Spre deosebire de conceptul Ocean Drive, Mercedes S-Class Cabrio va avea două uşi

Cel puțin în SUA, Clasa S cabrio va fi oferită probabil cu traciunea integrală 4Matic, în Europa fiind posibile ambele versiuni. Deși la Clasa S Coupe există o versiune AMG, este puțin probabil ca să se ofere și în cazul versiunii cabrio un motor AMG dar nu este exclus.

Clasa S cabrio va dispune de interiorul luxos de la S-Coupe și va avea la bord toate sistemele de asistență și multimedia de ultimă oră  de la Clasa S. Nu va lipsi nici suspensia activă cu Magic Body Control, cea pneumatică fiind standard.

Mercedes S-Class Cabrio se va lansa în a doua jumătate a lui 2016, principalii concurenți vizați fiind Aston Martin Vanquish Volante și Bentley Continental GTC.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.