Un cabriolet față-n față cu luxul: Mercedes Ocean Drive Concept

Mercedes-Benz Concept Ocean Drive
,
2.01K 0

La Salonul Auto Nord-American 2007 de la Detroit, Mercedes-Benz a vrut să-și demonstreze încă o dată, rolul de pionier și de avangardist în materie de design. Pentru acest lucru, conceptul decapotabil Mercedes Ocean Drive a fost demn de provocare.

Cel mai mare avantaj al conceptului Ocean Drive a fost că inginerii Mercedes-Benz nu au avut restricții în ceea ce privea specificațiile tehnice și de producție. Din cest motiv, au reușit să creeze un prototip care, conform celor de la Mercedes, a fost “cea mai confortabilă și cea mai elegantă decapotabilă din lume.”

mercedes_benz_ocean_drive_cabrio_concept_mercedesblog_041

Conceptul Ocean Drive era, de fapt, o decapotabilă de lux în patru uși și introducea o arie interesantă de elemente atractive. În primul rând, cabrioletul folosea faruri și stopuri cu tehnologie LED. În al doilea rând, aducea un mecanism soft-top inovativ, care permitea o secvență de deschidere rapidă și facilă. Și ultimul, dar nu cel din urmă, sistemul de încălzire de la cap, AIRSCARF a fost introdus la toate cele patru locuri.

Design-ul acestui cabriolet se baza pe o grilă a radiatorului verticală, foarte mare, pe finisaje în două culori pentru caroserie și o combinație de linii drepte și suprafețe netede.

Atmosfera luxoasă era scoasă cel mai mult în evidență la interior, conceptul Ocean Drive primind materiale valoroase cum ar fi piele de calitate superioară, materiale cu aspect 3D și finisaje ample din lemn de arțar “ochi-de-pasăre”.

DETROITCAR M3 Seite HG/Boden 008

În ceea ce privește trenul de rulare, prototipul era bazat pe Mercedes-Benz S 600 cu motorul său în doisprezece cilindri și ampatament lung. În plus, studiul de proiectare a fost echipat cu sisteme de siguranță cum ar fi PLUS Brake Assist, DISTRONIC PLUS și senzori radar, dar și sistem de protecție PRE-SAFE pentru ocupanți.

Comentati?

Your email address will not be published.