Mercedes-Benz, într-o călătorie la Kyoto – Când timpul stă în loc

,
1.21K 0

Se spune că anotimpul în care se schimbă culorile frunzelor este mai frumos ca vremea înfloririi cireșilor. Nu plouă, iar temperatura este perfectă pentru călătorii. Vorbim despre Japonia, țara cu cel mai mare număr de vizitatori în 2015, 20 de milioane. Echipa Mercedes-Benz s-a plimbat prin Kyoto la borul unui CLA Shooting Brake.

Nu există niciun alt loc în Țara Soarelui Răsare care să integreze atâta esență culturală cum o face Kyoto. Orașul cu peste 2.000 de temple, toate construite din lemn, sfidează secol după secol. O ceainărie din sticlă cu podele din lemn le oferă un moment de liniște membrilor echipei Mrcedes-Benz. Și evident, tradiționalul ceai verde.

Kyoto, Japan Mercedes-Benz (3)

Oraș de un mileniu și jumătate, Kyoto a fost rezidență imperială până în 1869 și capitală a Japoniei. Capitala s-a mutat apoi la Tokyo, dar Kyoto a rămas inima culturii și a tradiției japoneze, respingând influențele moderne.

Timpul are o altă dimensiune acolo, chiar și în 2016. Meșteșugari, profesori care își învață elevii cum să îmbrace și cum să poarte un kimono, sensei care predau arte marțiale, toți și-au găsit aici locul. Bucătăria tradițională japoneză a cunoscut și ea o nouă dimensiune la Kyoto.

În țara în care cel mai rapid tren din lume, Shinkansen, poate ajunge la viteze demne de un avion de pasageri de dimensiuni medii (581 km/h este recordul mondial), Mercedes-Benz nu s-a grăbit deloc în acest tur cultural prin Kyoto.

 

Sursă: Mercedes-Benz.

Comentati?

Your email address will not be published.