Un alt Mercedes-Benz 300SL a fost găsit în Cuba

Mercedes-Benz 300SL Gullwing
,
1.55K 0

Vă amintiți articolul nostru despre modelul Mercedes-Benz 300SL Gullwing care a fost găsit în Cuba sub un bananier? Se pare că Piotr Degler nu a fost primul fotograf care a descoperit un 300SL Gullwing în Cuba.

În 2012, scriitorul și fotograful Miguel Llorente a plecat în căutarea unui Mercedes-Benz 300SL Gullwing în Cuba. Când își pierduse aproape orice speranță a găsit nu unul, ci două modele Gullwing. Fotorgraful a aflat despre această legendă citind în Caristas și în cartea scrisă de Michael E Ware Automobiles Lost & Found. După ce a găsit primul model, vestitul Mercedes-Benz 300SL Gullwing, a dat peste modelul Mercedes-Benz 300SL Gullwing Roadster, o mașină ce a apărut în 1996 în emisiunea Motorworld al lui Jeremy Clarkson.

Roadster1

„Marcos” era cel care se afla în posesia celor două mașini, dar pe lângă cele două modele clasice, în garajul lui mai existau și alte frumuseți clasice cum ar fi un Fiat-Abarth 750 Zagato sau un model extrem de rar Chrysler Special Coupe.

Din pozele lui Miguel Llorente putem vedea că modelul Mercedes-Benz 300SL Gullwing este deja într-o stare avansată de deteriorare, fiind imposibil de restaurat. Caroseria este acoperită în întregime de rugină, fiind îndoită la ambele capete. Pe de altă parte, modelul 300SL Roadster poate fi restaurat și asta pentru că mașina a fost folosită în deceniul opt al secolului trecut, fiind abandonată undeva în anii 1990.

Miguel2

După ce și-a încheiat expediția, Llorente și-a descris călătoria și momentul în care a găsit cele două mașini drept „experiența care mi-a adus cele mai multe satisfacții” și este de la sine înțeles de ce. Nu se întâmplă prea des să îți iasă în cale două modele clasice Mercedes-Benz.

 

Comentati?

Your email address will not be published.