1000 de mile în 5 zile cu super-automobile – Colorado Grand

,
1.53K 0

Mercedes-Benz USA revine la ediția de anul acesta a evenimentului Colorado Grand, ca sponsor pentru a 20-a oară. Haideți să ne alăturăm unei colecții impresionante de automobile clasice Mercedes-Benz, dar și unei serii ample de vehicule ultramoderne, ca să ne asigurăm că nu se rătăcesc prin Munții Stâncoși din Colorado.

Săptămâna aceasta, la ediția aniversară cu numărul 27, suntem copiloți în aventura Colorado Grand, un eveniment non-competițional. Mașinile au pornit în zori de la Steamboat Springs și au revenit seara în aceeași locație. Colorado Grand a luat sfârșit în Lionshead Village din Vail, Colorado. Epuizate după ce au alergat pe drumurile pline de serpentine, dar mai strălucitoare ca niciodată, vehiculele au luat parte și la o expoziție după linia de sosire pentru ca toți cei interesați să aibă ocazia să le admire.

Colorado Grand este un tur anual organizat în scop caritabil, care aduce laolaltă vehicule de legendă, dar și mașini sport contemporane. Până în prezent, evenimentul a avut încasări de 4 milioane de dolari, strângînd în jur de 300 000 de dolari în fiecare an. Banii sunt donați diferitelor organizații sau elevi absolvenți de liceu pentru diverse burse de studii, în micile orașe din zonă.

Rocky Mountains G 63 Colorado Grand

Evenimentul a fost organizat pentru întâia oară în 1989, la inițiativa unui pasionat de mașini din Englewood, pe nume Bob Sutherland. Din acel moment, în plin sezon autumnal, în septembrie, aproximativ 85 de mașini retro pornesc la drum prin Munții Stâncoși, într-un tur non-competițional, parcurgînd 1000 de mile în cinci zile.

Automobile vintage Mercedes-Benz, Ferrari, Porsche, Bugatti, Alfa Romeo, Bentley, Aston Martin, Jaguar, Maserati, dar nici prezențe exotice cum ar fi Amilcar, Cisitalia, Talbot-Lago nu ratează niciodată ocazia să defileze prin Colorado. Mercedes-Benz este unul dintre sponsorii principali ai evenimentului.

Rocky Mountains gullwings Colorado Grand

Spectatorii sunt invitați să arunce o privire vehiculelor de legendă, să îi întâlnească pe proprietary și să facă schimb de experință. Pentru “Concurs d’Non Elegance” intrarea este întotdeauna liberă.

Comentati?

Your email address will not be published.